Abdullah Avcı, Trabzonspor'un teknik direktörlüğünü yaparken rakiplerine, hakemlere, taraftarlara ve futbolun diğer paydaşlarına karşı sergilediği profesyonel ve saygılı tutumuyla öne çıktı. TFF'nin resmi sitesinden yayınlanan açıklamada, Avcı'nın saha içinde ve dışında Fair Play ruhunu ayakta tutmaya katkı sağladığı vurgulandı.

Sporx on X: "Abdullah Avcı: "3-0'a da 3 puan veriyorlar, 1-0'a da 3 puan  veriyorlar." https://t.co/727giWqmEf" / X

Avcı'nın maç sonrası açıklamalarında ve davranışlarında genellikle olumlu ve takdir edici ifadeler kullandığı, hakem kararlarına sakin ve saygılı bir yaklaşım sergilediği belirtilirken, futbolcularının teknik becerilerinin yanı sıra ahlaki ve sportif davranışlarını da geliştirmeye odaklandığı ifade edildi. Oyuncularına disiplin ve centilmenliği aşılamaya çalışan yaklaşımıyla da dikkat çeken Avcı, medya ve kamuoyu ile olan iletişiminde olumlu bir dil kullanarak eleştirilerini yapıcı ve nazik bir şekilde dile getirdiği kaydedildi.

Abdullah Avcı ile ilgili bomba iddia! - SON TV

Trabzonspor’un Yeni Forveti 18 Milyon Euro Değeriyle Süper Lig’in En Değerli 9. Oyuncusu! Trabzonspor’un Yeni Forveti 18 Milyon Euro Değeriyle Süper Lig’in En Değerli 9. Oyuncusu!

Abdullah Avcı'nın bu özellikleriyle futbol dünyasında Fair Play ruhunu benimseyen ve yaygınlaştıran bir figür olarak değerlendirildiği belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Abdullah Avcı, "2023-2024 Sezonunun Süper Lig'deki En Centilmen Teknik Direktörü" olarak ödüllendirildi. Abdullah Avcı'nın Fair Play ödülüyle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA