Bu karar, Türkiye transfer piyasasında büyük bir hareketlilik yarattı. 27 yaşındaki hücum oyuncusu, Avrupa’dan birçok kulübün yanı sıra, Türkiye’de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile anılmaya başlandı.

DÖRT BÜYÜKLERİN YARIŞI

Bu üç büyük kulübün de Yusuf'a transfer teklifi yaptığı belirtiliyor. Ancak gelen iddialara göre, Yusuf Yazıcı, Fenerbahçe'nin teklifini reddetti. Bu noktada Yusuf’un ilk tercihinin Avrupa olduğu kaydedildi.

LİLLE İLE SÖZLEŞME YENİLENMEDİ

Trabzonspor, transfer döneminde hız kesmeden kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor Trabzonspor, transfer döneminde hız kesmeden kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor

Lille ile olan sözleşmesi sona eren Yusuf Yazıcı, yaptığı açıklamada kulüp ile yeni bir sözleşme imzalamayacağını belirtti. Yusuf, "Bu hikayenin sonuna geldik ama Lille sonsuza kadar kalbimde olacak. Sizi asla unutmayacağım." sözleriyle veda etti. Bu açıklama, hem Fransız kulübü taraftarlarını hem de Türk futbolseverleri duygulandırdı. Takımdan ayrılan Yusuf, yeni kulübüne bonservis bedeli olmadan imza atabilecek.

YUSUF YAZICI'NIN LİLLE KARİYERİ

5 sezon boyunca Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, 2 senesini CSKA Moskova ve Trabzonspor'da kiralık olarak geçirdi. Lille formasıyla çıktığı 135 maçta 29 gol ve 15 asistlik performans sergileyen Yusuf, takımının önemli oyuncularından biri oldu. Yusuf, Lille'de bir Fransa Ligi şampiyonluğu ve bir de Fransa Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

REKOR BEDELLE TRANSFER OLMUŞTU

Yusuf Yazıcı, hatırlanacağı üzere Trabzonspor’dan rekor bir transfer bedeliyle Fransa’nın Lille ekibine transfer olmuştu. Bordo-mavililer o dönem 17,5 Milyon Euro, aynı zamanda Edgar ve sonraki satıştan pay maddesiyle Yusuf’u Lille’ye satmıştı. Ancak sonraki satıştan pay maddesi, oyuncu 5 sezon Lille’de kalınca gerçekleşmedi.

Yusuf Yazıcı'nın yeni sezonda hangi kulüpte forma giyeceği büyük bir merak konusu. Transfer sürecinin nasıl sonuçlanacağı ve hangi kulüple anlaşacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Muhabir: AYŞE SANCAK