Trabzonspor'un Sağ Bek Transferinde Neden James Tavernier Olmadı?

Trabzonspor’dan Yeni Hamleler; Devre Arasında bakın kim geliyor? Trabzonspor’dan Yeni Hamleler; Devre Arasında bakın kim geliyor?

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano da sosyal medya hesabından Trabzonspor'un James Tavernier ile ilgilendiğini duyurmuştu. Ancak, Trabzonspor son kararını Boavista forması giyen 23 yaşındaki Pedro Malheiro'dan yana kullandı. Güncel piyasa değeri 6.5 milyon euro olarak gösterilen Tavernier'in Rangers ile olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. 2015 yılından bu yana Rangers forması giyen Tavernier, İskoç ekibinde çıktığı 460 maçta 125 gol ve 129 asistle dikkat çekiyor.

James Tavernier: Rangers captain signs contract extension | Football News |  Sky Sports

Trabzonspor'un Tercihi James Tavernier Yerine Pedro Malheiro Oldu!

Trabzonspor, Belçikalı sağ bek Thomas Meunier'in ani ayrılığının ardından yeni sağ bek arayışlarına hız vermişti. Bordo-mavili ekip, Portekizli Pedro Malheiro'nun yanı sıra Glasgow Rangers'ın kaptanı James Tavernier'i de transfer listesine almıştı. 32 yaşındaki deneyimli sağ bek ile anlaşma sağlanmış ve Rangers ile de bonservis pazarlığında sona gelinmişti. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun da sosyal medya hesabından doğruladığı bu ilgiye rağmen, Trabzonspor, tercihini Boavista'nın 23 yaşındaki sağ beki Pedro Malheiro'dan yana kullandı.

James Tavernier has 'unfinished business' as Rangers captain happy to  finish career at Ibrox - Football Scotland

James Tavernier, güncel piyasa değeri 6.5 milyon euro olarak gösterilen bir oyuncu ve Rangers ile olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. 2015 yılından bu yana İskoç ekibinde oynayan Tavernier, 460 maçta 125 gol ve 129 asistlik performansıyla dikkat çekiyor. Ancak, Trabzonspor genç ve potansiyel vadeden Pedro Malheiro'yu tercih ederek geleceğe yatırım yapmayı seçti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY