Trabzonspor, Portekiz ekibi Braga’dan Demokratik Kongo asıllı Fransız golcü Simon Banza’yı satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Önceki gün İstanbul’a gelen ve Eyüpspor maçı için takıma katılan Banza, dün sağlık kontrolünden geçerek resmi sözleşmeye imza attı. Asbaşkan Zeyyat Kafkas’ın da yer aldığı imza töreninde Bordo-Mavili formayı giyen 28 yaşındaki golcü, imzanın ardından Demokratik Kongo Milli Takımı’nın aday kadrosuna katılmak üzere yola çıktı.

Efsane Başkan Mustafa Şamil Ekinci Alkışlarla Uğurlanacak! Efsane Başkan Mustafa Şamil Ekinci Alkışlarla Uğurlanacak!

Resim
Banza’ya Büyük Beklenti
Milli maçların ardından Trabzon’a dönerek takıma katılacak olan Simon Banza’dan Trabzonspor camiasının beklentisi oldukça yüksek. Geçtiğimiz sezon Braga formasıyla 28 maçta 21 gol ve 4 asistle dikkat çeken Banza’nın piyasa değeri 19 milyon Euro olarak gösteriliyor. Trabzonspor’un Banza için Braga’ya 2 milyon Euro kiralama bedeli ödeyeceği ve oyuncunun 25 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunun bulunduğu belirtiliyor.
Trabzonspor, Banza’nın güçlü performansı ve yetenekleriyle hücum hattında büyük bir fark yaratmasını beklerken, taraftarlar da yeni transferin sahada neler yapacağını merakla bekliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK