Güneş, takımın durumuna dair yaptığı açıklamada, “Takımda bir sorun olduğu doğru. Bugün de beklenen bir sonuç alınmamışsa nedenleri vardır. Biz bunları düzeltmeye çalışacağız oyun ve skor olarak. Gördüğümüz sorunları nasıl çözeceğimizi konuşacağız. Şu anda onları çözeceğiz. Geriye doğru eksik yaptı, iyi yaptı konuşmaya gerek yok,” ifadelerini kullandı.

Ahmet Çakar Trabzonspor Beşiktaş Maçını Yorumladı Ahmet Çakar Trabzonspor Beşiktaş Maçını Yorumladı

Skrc11 Min 1483268247

Transfer konusuna da değinen Güneş, “Transfer konusu daha sonra. Şu anda işimizi elimizdekilerle yürüteceğiz. Alacağımız oyuncuların bize uygun olması lazım,” diyerek önceliğin mevcut kadro olduğunu belirtti. Güneş ayrıca, “Kupa ve ligdeyiz. Bu haftadan sonra çok fazla sıkışık dönem olmayacaktır. Önemli olan şu 3 hafta. Burada da destek bekliyoruz,” diyerek taraftarlardan destek talep etti.

Uzun Vadeli Başarı Hedefi ve Altyapıya Vurgu

Güneş, Trabzonspor’un geleceği için altyapının önemine de dikkat çekerek, “Trabzon'dan çıkardığımız oyuncuları, sayılarını arttırmak, bunları geliştirmek ve yarıştırmak ama aynı zamanda iyi oyuncular alıp yarışmak” ifadelerini kullandı. Görev süresiyle ilgili de konuşan Güneş, “Göreve başladım şimdi, inşallah uzun yıllar kalırım sizin sayenizde. Tek eksiğimiz skor ve güzel oyun. Saha içinde kalacağım ben de,” diyerek Trabzonspor’da uzun soluklu bir görev hedeflediğini ifade etti.

Şenol Güneş'in açıklamaları, Trabzonspor’un hem sahada hem de altyapıda güçlenmesi için kararlı bir tutum sergileyeceğini ortaya koyuyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA