Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Beşirli Mahallesi'nde bulunan dolgu alanı için tahkimatlar başlıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “"Şehrimiz bir deniz şehri. Daha önce de belirtmiştik, hemşehrilerimizin bir yakınması olmuştu. Sahil yolu yapıldı ama denizle ilişkimiz kesintiye uğradı şeklinde bir şikayet gelmişti. Bu nedenle biz, deniz şehrinde hemşehrilerimizin denizden daha çok istifade edebilmesi anlamında Gülcemal Projesi'nin başlangıcını yapmıştık” dedi. 

Genç, şöyle devam etti: “Raylı sistemden sonra olmasa olmaz bu dönem proje gülcemal  ismiyle daha önceki dönem ismi Uzunkum bizim için asılan bu alan şimdi startını vereceğimiz talimat ile startı verip yerli firmayla beraber burada neler olabileceğiyle dair , çocuğumuza kıymetli büyüklerimize, ziyaretçilerimize nasıl hitap edeceğine dair projeyi eş zamanlı başlatıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile sürekli istişare yaptık. Karayollarımıza bölge müdürümüzle yakinen süreci yürüttük. Eşzamanlı olarak konsept proje çalışmalarımızı yürütecek. Talimat işi yürürken bir taraftan da denizi göremez halde bulduğumuz yolu düzenleyeceğiz. Ardından konseyi projeyi burada gerçekleştireceğiz. Tabiata da yapacağımız en yararlı iş olacak.”

Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz" Başkan Kaya Gazilerle Birlikte Öğle Yemeğinde Buluştu: "Gazilerimiz Sayesinde Huzur ve Güven İçindeyiz"


Muhabir: AYŞEN KARABİNA-Serap Bereketoğlu-Raziye Koç-Elif Ertop