Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Nüfusu yoğun olan ilçelerimiz Ortahisar, Akçaabat ve Yomra'da önemli yatırımlarla birlikte vatandaşlarımıza uygun maliyetle güzel hizmetler sunuldu. Şimdi de Çarşıbaşı, Şalpazarı, Maçka, Düzköy, Köprübaşı, Tonya, Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerimizin de doğalgazla buluşmasını arzu ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Yenilikçi Güneş Enerjisi Projesi Yapılacak

Başkan Genç, enerji yatırımlarının önemine vurgu yaparak, "Enerji arzı, ülkemizin makro ekonomik dengelerdeki en önemli konularından biri. Doğal kaynaklar ve yenilenebilir enerjiyle birlikte hükümetimizin çok önemli adımlar attığını biliyor ve destekliyoruz. Büyükşehir olarak, kendi enerji maliyetimizi düşürmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına güneş enerjisi santrali üzerinde çalışıyoruz," dedi.

Enerji İhtiyacının %67’si İthalatla Karşılanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji ihtiyacının %67'sinin ithalatla karşılandığını ve bunun cari açık gibi sorunları beraberinde getirdiğini belirterek, "Yerli ve yenilenebilir kaynakları azami ölçüde devreye almak zorundayız," dedi.

20 Milyar Dolarlık Yatırım Hedefi

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

Bayraktar, "Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanında büyük bir potansiyeli var. Gelecek 12 yıl boyunca her yıl 5 bin megavatlık güneş ve rüzgar yatırımı yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca, enerji verimliliği de büyük önem taşıyor. Türkiye Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile 20 milyar dolarlık yatırım hedefi koyduk," ifadelerini kullandı.

Elektrik Hayati Öneme Sahip

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Elektriğin olmadığını fark ettiğimizde hayatımız tamamen durur. Hayatımızın her aşamasında enerjiye ihtiyacımız var," dedi.

Doğal Gaz Tüm İlçelere Getirilecek

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, doğal gaz planlamalarının genişletilerek ilçelere kadar yapılacağını ve bu konuda önemli adımlar atıldığını belirtti.

Dünyada Enerji Kullanımı Çeşitlendi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, "Dünyada enerji kullanımının çeşitliliğinin önemi her geçen gün artıyor," diyerek enerji çeşitliliğinin önemine dikkat çekti.

Toplantı, enerji sektöründe faaliyet gösteren iş dünyası temsilcileri ile soru-cevap şeklinde devam etti.

Editör: Birol Sancak