GELENEKSEL LEZZETLER VE KÜLTÜREL DEĞERLER KİTAPLARININ TANITIMI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Gelenekten Geleceğe Trabzon Mutfağı” adlı "Geleneksel Lezzetler” ve “Kültürel Değerler" kitaplarının tanıtım programında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, bu eserlerin Trabzon’un kültürel mirasını ve gastronomi potansiyelini öne çıkaracağını vurgulayarak, “Bu çalışmaya destek olmak sadece bir projeye destek olmaktan ötedir. Şehrimize ciddi katkı sağlayacak” dedi.

Ortahisar’da İşçiler İçin Yeni Dönem: Mutlu ve Adil Çalışma Ortamı Hedefi!" Ortahisar’da İşçiler İçin Yeni Dönem: Mutlu ve Adil Çalışma Ortamı Hedefi!"

TRABZON’UN GASTRONOMİ TURİZMİNDE YERİNE VURGU
Trabzon’un gastronomi turizminde önemli bir yere sahip olması gerektiğini belirten Başkan Genç, “Gaziantep, Hatay ve Afyon mutfaklarını biliyoruz. Trabzon mutfağını da bu sürece dahil etmek istiyoruz. Şehrimize gelen ziyaretçiler, Trabzon’a özgü yemekleri tatmak istiyor. Bu eser, bu zenginliğimizi öne çıkaracak ve mutfak kültürümüzü dünyaya tanıtacak” ifadelerini kullandı.

ESERİN ARKASINDAKİ BÜYÜK EMEK
Kitapların yazarı Doç. Dr. Mehmet Akif Şen, projeyi anlatırken 18 ilçede 85 köyü dolaştıklarını, 2 yıl süren çalışmalarda 437 kişiyle görüştüklerini belirtti. Şen, “Trabzon mutfağıyla ilgili kapsamlı bir eser yoktu. Bu kitap, yemek tariflerinden ziyade mutfak kültürünü ön plana çıkaran bir akademik çalışmadır” dedi.

MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİ
“Mutfak kültürü toplumların aynasıdır” diyen Şen, Trabzon mutfağının değerli ürünlerle dolu olduğunu ve bu ürünlerin görsellikten ziyade özgün tatlarıyla ön planda olduğunu ifade etti.

TANITIM PROGRAMINDA KİMLER VARDI?
Tanıtım programına Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Meryem Sürmen, Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Dr. Seyit Hisoğlu gibi önemli isimler katıldı. Programda, Trabzon mutfağının uluslararası alanda tanıtılması adına ortak bir hedef belirlendi.


 

MURAT DEMİR - RAHMAN SAYIDI

Muhabir: AYŞE SANCAK