İstihdam ve Katma Değer Vurgusu

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Saffet Kalyoncu'dan 2024 İhracat Değerlendirmesi Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Saffet Kalyoncu'dan 2024 İhracat Değerlendirmesi

Ziyaret sonrası konuşan Çelebi, “Trabzon ticaretinin kıymetli temsilcileri tarafından oluşturulan Luce Garden markası, beşinci yıl dönümünde güzel bir sunumla bizleri karşıladı. Tüm ürünlerin sergilendiği bu muazzam programa katılmak bizler için sevindirici. Çünkü burada emek var, üretim var, yatırım var, istihdam var, katma değer var, ülkeye döviz girdisi var” dedi. Ayrıca, firma ortaklarından Alper Bektaş’a teşekkür ederek, “Yüzlerce kişiye istihdam sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da Bir İlk: Bahçe Mobilyaları Üretimi

Bektaş ve ortaklarının Trabzon’da bir ilki gerçekleştirerek bahçe mobilyaları üretimi konusunda büyük bir başarıya imza attığını belirten Çelebi, “Bahçe mobilyaları şehrimizde üretilmeyen bir mobilya çeşidiydi. Alper Bey ve ortakları Trabzon’da bunu başardı. Hatırlıyorum, birçok kişi bu işin Trabzon’da yapılamayacağını söylemişti. Ancak firma ortakları gidip bu işi en iyi yapanları Trabzon’a getirdi ve beş yıl içinde Trabzon’da inanılmaz bir yükselişle dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan bir firma haline geldiler” dedi.

Ülke İçin Önemli Bir Başarı

Çelebi, “Ülkemiz açısından da çok önemli. Tebrik ediyorum, burada bir hafta boyunca bu ürünler sergilenecek. Şehrimiz yatırımcılarının Trabzon’da üretilen bu ürünleri görmesini özellikle istiyorum. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üretenin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA