Köprüyanı Mahallesi'nde düzenlenen anma programına, Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül ve kardeşlerinin yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Maçka Kaymakamı Şahin Demir, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı ve vatandaşlar katıldı.

Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017'de, terör örgütü mensuplarının hırsızlık için girdiği evlerini güvenlik güçlerine göstermek için giderken açılan ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olmuştu. Şehit olmadan önce sosyal medya hesabında "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımıyla Türkiye'yi hüzne boğan Eren Bülbül'ün mezarı başında dualar edildi, çiçekler bırakıldı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, anma töreninde yaptığı konuşmada, "Biz bir ölür bin diriliriz. Bu şekilde olan ölüm bizim için bayramdır. Bu bir yok olma değil, var olmanın bir başlangıcıdır. Bugünün hatırasında iki tane şehidimiz ile baş başayız. Ferhat Gedik şehidimize de, ailesine, bu vesileyle silah arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Eren Bülbül'ümüz hala 15 yaşında. O artık cennete uçan bir melek. Bizi üzen onun yokluğu. Ailesini üzen onun fiziken yokluğu ancak biz inanıyoruz ki birlikteyiz. O da burada, bizimle" dedi.

"7 Değil 77 Yıl Gibi"

Şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, acısının dinmediğini dile getirerek, "Evladımın bugün 7. ölüm yıldönümü, benim için 77. yıldönümü gibi. Tabi ki bu kadar insanımız buraya geldiler, bu gurur verici. Bu gurur benim içimde bir ömür boyu gidecek ama acım da büyük. Benim bugün en acı günüm. Konuşacak gücüm yok. Buraya gelenlerden Allah razı olsun, vatan sağ olsun" dedi.

Anma programı, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in aziz hatıralarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına büyük bir anlam taşıdı. Şehitlerin ruhuna dualar edildi ve onların kahramanlıkları bir kez daha hatırlatıldı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY