Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, canlı yayında 7 ayını değerlendirdi

GAZETECİLER SORDU KAYA CEVAP VERDİ

Canlı yayında Taka Gazetesi Genel Müdürü Zihni Ağırman ve gazetecilerin sorduğu sorulara cevap veren Kaya, "Belediye başkan adayı olduğumda Trabzon'a hizmet sevdası ile yola çıktık. Siyasi rozetini çıkardım" dedi.

MATEMATİK YALAN SÖYLEMEZ

Kaya, belediyenin borç durumuna değinerek, "Belediye başkan adayı olarak yola çıktığımızda o dönem belediye meclis üyemiz, şu anki başkan yardımcımız Cüneyt Zorlu borçları yazılı olarak sordu. Biz belediye yönetimine talip olduk. Bizi nelerin beklediğini bilmemiz lazımdı. Resmi evraklarla 857 milyon borçla karşılaştık. Belediyenin her kuruşunda Trabzon'un hakkı var. Temel derdimiz devraldığımız tabloyu herkesin bilmesiydi. 

DEM Parti: Barış İçin İnisiyatif Almaya Hazırız DEM Parti: Barış İçin İnisiyatif Almaya Hazırız

Tartışma yoğunlaştı. Derdimiz tartışma değil doğrunun ortaya çıkması.  Biz de bağımsız denetçi çağırdık. Yapılan çalışmayı görünce keşke ben haksız çıksaydım dedim. Tüm hesaplar çıkarıldı. Borç bizim dediğimiz rakamında üstünde çıktı. Toplam borç 1 milyar 227 milyon 696 bin TL. Toplam alacak 396 milyon. Tahsil edilmesi çok zor. Yurt dışına gitmiş. Bu tahsil edilmesi güç olan alacakları düşersek 792 milyon TL borç var. Matematik yalan söylemez. Her şeyimiz açık ve şeffaf" diye konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK