Kampanya Ekibinin İddiaları

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın seçim kampanya ekibi, e-posta adreslerinin İran tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. Trump'ın kampanyasından gelen bu iddiaya yönelik bir kanıt sunulmadı. Kampanya sözcüsü Steven Cheung, saldırının "ABD'ye düşman yabancı kaynaklar" tarafından gerçekleştirildiğini savunarak, "Belgeler yasa dışı yollarla elde edildi. Kaos amaçlanıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 2 gazeteci daha öldü İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 2 gazeteci daha öldü

Politico Raporu ve İran'ın Tepkisi

Cheung, Politico dergisinin yer verdiği raporda "İranlı saldırganlar ABD'li üst düzey bir yetkilinin hesabına girdi" ifadesinin bulunduğuna işaret etti. Microsoft tarafından yayınlanan rapora ilişkin açıklama yapan İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Misyonu ise ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği veya siber saldırı düzenlediği iddialarını yalanladı.

Kanıt Eksikliği

Trump'ın kampanya ekibinin iddialarına rağmen, şu ana kadar bu saldırılara yönelik somut bir kanıt sunulmadı. Bu durum, iddiaların gerçekliği konusunda şüpheler yaratıyor. Kampanya ekibi, olayın ciddiyetine rağmen kanıt sunmaması nedeniyle eleştirilere maruz kalabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ