İLK ÖRNEK ŞİNİK OSB’DE KURULACAK

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile gerçekleştirilen bu ortak çalışmanın, OSB’lerde katma değerli bitkisel üretimi desteklemek amacıyla atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti. Çelebi, “OSB’lerin yeşil dönüşüme geçişinin ilk adımlarından biri olan bu çalışma ile meyvecilik için uygun alanların değerlendirilmesini hedefliyoruz. İlk etapta Şinik OSB’de 689 dekar alandan 22 dekarında İsabella Üzümü yetiştirilecek örnek bahçeler kurulacak. Bu uygulamayı, meyve çeşitliliğini artırarak diğer OSB’lere de yaymayı amaçlıyoruz” dedi.

“ATIL ALANLAR TARIMA KAZANDIRILACAK”

Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, projenin ulusal tarım politikaları doğrultusunda atıl alanların tarıma kazandırılması amacıyla hazırlandığını belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimlerinde yer aldığı OSB’lerdeki uygun alanları tarımsal üretime kazandırmayı hedefliyoruz. Projemiz, DOKAP desteğiyle hayata geçirilecek ve kısa zamanda olumlu sonuçlar almayı umuyoruz” dedi.

YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN YENİ FIRSATLAR

İmza törenine TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ve diğer ilgililer katıldı. Proje, Trabzon ve Türkiye genelinde sanayi bölgelerinin yeşil dönüşümüne önemli bir örnek teşkil edecek.

Muhabir: BİROL SANCAK