Haziran Ayı Getiri Şampiyonu Mevduat

Haziran ayında, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1.88, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1.62 oranlarıyla en yüksek reel getiri mevduat faizinde (brüt) gerçekleşti.

3 Aylık ve 6 Aylık Değerlendirme

Üç aylık değerlendirmede, BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13.35, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8.59 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Asgari ücretliye kötü haber! Yeni yılda kaç lira olacağı açıklandı Asgari ücretliye kötü haber! Yeni yılda kaç lira olacağı açıklandı

Altı aylık değerlendirmeye göre ise, BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13.35, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8.59 ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık Değerlendirme

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde ise BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 28.18, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12.12 ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak dikkat çekti.

Bu veriler, Borsa İstanbul'un (BIST) son dönemdeki performansını ve yatırımcısına sağladığı yüksek getiri potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Haziran ayının getiri şampiyonu mevduat faizi olurken, üç aylık, altı aylık ve yıllık getiride BIST 100 endeksi yatırımcılarına en yüksek reel getiri sağlayan araç olarak öne çıktı. Bu durum, borsa yatırımının uzun vadede kazandırma potansiyelini bir kez daha ortaya koyuyor.

Muhabir: TAKVİM