AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI

TÜİK, ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. 2024 yılı ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 2,47, yıllık bazda ise yüzde 51,97 artış gösterdi. Yılın on iki aylık ortalamalarına göre ise enflasyon yüzde 64,91 olarak kaydedildi.


EN YÜKSEK ARTIŞ EĞİTİM SEKTÖRÜNDE

En yüksek fiyat artışı yüzde 120,81 ile eğitimde yaşanırken, en az artış yüzde 28,96 ile ulaştırma grubunda oldu. Gıda ve alkolsüz içecekler grubu ise yüzde -1,10 ile en fazla azalan ana grup oldu. Ağustos ayında zam şampiyonu yüzde 43,2 artışla üniversite eğitimi oldu.


ÇEKİRDEK ENFLASYON VE ENAG VERİLERİ

Çekirdek enflasyon yıllık yüzde 50,87 olarak belirlenirken, ENAG’ın açıkladığı verilere göre E-TÜFE ağustos ayında yüzde 3,47 arttı ve yıllık yüzde 90,35’e ulaştı. ENAG verileri, TÜİK verilerinin üzerinde gerçekleşti.

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Ağustos ayı enflasyonu, Reuters ve AA Finans anketlerindeki beklentilerin altında kaldı. Reuters anketlerinde aylık enflasyon beklentisi yüzde 2,64, yıllık ise yüzde 52,2 olarak öngörülmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ