KÖRFEZ ÜLKELERİNDE OKULLAR ERKEN AÇILDI

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında ciddi bir azalma olduğunu belirterek, Suudi Arabistan’dan gelen turistlerin okulların 15 Ağustos’ta açılmasıyla dönüşe geçtiğini söyledi. Ağustos sonunda diğer ülkelerden de dönüşlerin artmasıyla, geçtiğimiz yıllara kıyasla Eylül ayında yüzde 50 düşüş yaşandığını ifade etti.

TURİST SAYISI VE GELİRDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Trabzon - Tiflis Uçuşları 14 Ekim'de Başlıyor Trabzon - Tiflis Uçuşları 14 Ekim'de Başlıyor

Geçen yıl Trabzon’u 1 milyon 300 bin turistin ziyaret ettiğini belirten Kantarcı, bu sene aynı rakamlara ulaşılamayacağını dile getirdi. Gelen turist sayısının düşmesi, bölge ve ülke ekonomisine olan katkının azalmasına neden oluyor. Kantarcı, enflasyona bağlı olarak artan maliyetler ve döviz kurlarındaki yetersiz artışın ülkeyi pahalı bir destinasyon haline getirdiğini belirtti.

ARTAN FİYAT PAHALILIĞI VE HİZMET KALİTESİNDEKİ DÜŞÜKLÜK ETKİLİ

Azalan turist sayısının artan fiyat pahalılığı ve hizmet kalitesindeki düşüşle de bağlantılı olduğunu ifade eden Kantarcı, pandemi sonrası bölgede otel, seyahat acentesi ve taşıma firmalarının sayısının hızla arttığını ancak buna rağmen hizmet kalitesinin beklentilerin altında kaldığını vurguladı. Bölgede artan yoğunluğa bağlı olarak kalifiye eleman eksikliği de yaşandığını belirten Kantarcı, denetimlerin artması ve turizm standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY