Festival alanının tamamı ASELSAN'ın milli imkanlarla geliştirdiği 110 güvenlik kamerasıyla izlenecek. TEKNOFEST'e damga vuracak ASELSAN, başta güvenli iletişim imkânı sağlayan haberleşme çözümlerinin yanı sıra, aviyonik, elektro-optik, radar, elektronik harp, deniz ve güvenlik sistemleri alanında geliştirdiği 80'den fazla ürün ve sistemini sergileyecek.

Festival alanında Gök Vatan'ın koruyucusu olan KORKUT Hava Savunma Sistemi, HİSAR O Hava Savunma Sistemi, SİPER Atış Kontrol Merkezi, GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Canlı Yayın Korkunç Bir Saldırıyla Bitti: Anbean Tanık Oldular! Canlı Yayın Korkunç Bir Saldırıyla Bitti: Anbean Tanık Oldular!

Kara Araçları Deneyim Alanında ise ZMA-X İnsansız Zırhlı Muharebe Aracı ile ASLAN İnsansız Kara Aracı, TEKNOFEST kuşağıyla buluşacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesi olarak ASELSAN-ROKETSAN iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirilen HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi kullanıma hazır hale getirildi. Sistem, 360 derece etkinliğe sahip, en az 9 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yapabiliyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY