"Gelirler Yerinde Sayıyor, Maliyetler Katlanıyor"

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

Gedikli, özellikle büyükşehirlerde ev kiralarının ortalama 15 bin liranın üzerine çıktığını ve insanların yüksek kiralar nedeniyle sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kaldığını ifade etti.

"Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam gelmeye devam ediyor. Okullar açılacak. Eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hal aldı. Analar, babalar ‘çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz’ diyor. Yılbaşından günümüze kadar iğneden ipliğe her şeyin fiyatı 2 katına çıkarken, işçinin, emeklinin, yoksulun geliri yerinde saydı" diye konuştu.

"Açıklanan Enflasyon Gerçeği Yansıtmıyor"

Gedikli, açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını ve yaşanan enflasyon ile açıklanan enflasyon arasında büyük bir uçurum olduğunu dile getirdi. "İşçilere, emeklilere yapılan düşük zamlar, her geçen gün yoksulu daha da yoksul hale getirmektedir. İşçinin alım gücü hızla düşmektedir.

İşçilerin milli gelirden aldığı pay azalırken işverenlerin payı her geçen gün artmaktadır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, işçilerin emeklilik döneminde güvencesi olan kıdem tazminatının önemine dikkat çekerek, "İşçiler geçmiş yıllarda kıdem tazminatları ile iyi kötü bir ev alabilmekte hatta çocuklarını evlendirebilmekteydi. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz" dedi.

Muhabir: Elif Ertop-Birol Sancak