Millilere şampiyonluğu getiren goller, 15. dakikada Rahmi Özcan, 28. dakikada Ömer Güleryüz ve 33. dakikada penaltıdan Fatih Şentürk tarafından kaydedildi. Ömer Güleryüz, organizasyon boyunca attığı 16 golle 'Gol Kralı' unvanını elde etti.

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası boyunca İsrail, Azerbaycan ve İrlanda'yı grup maçlarında, ardından çeyrek finalde Almanya'yı, yarı finalde ise Polonya'yı mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finaldeki galibiyetle birlikte toplamda 42 gol atarken, sadece 2 gol yedi.

Final maçına yoğun ilgi gösteren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi Yusuf Günay, Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Arif Ümit Üztürk ve EAFF Başkanı Mateusz Widlak gibi isimler de katıldı.

Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı'nın başarısını tebrik ederek, azmin ve inancın engelleri aşabileceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti ve teknik ekibi, idarecileri ve sporcuları kutladı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN