UEFA'dan Soruşturma

UEFA, Avusturya maçındaki gol sevinci nedeniyle Merih Demiral hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. UEFA'dan yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir," ifadelerine yer verildi.

Merih Demiral'ın bozkurt hareketini hazmedemediler: 'Ömür boyu men  edilsin!' - Haber 7 SPOR

Almanya İçişleri Bakanı'nın Açıklaması

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Demiral'ın 'bozkurt' işareti yapmasıyla ilgili olarak, "Türk aşırı sağcıların sembolünün stadyumlarımızda yeri yok," açıklamasını yaptı. Faeser, bu tür sembollerin sporun ruhuna aykırı olduğunu belirterek, UEFA'dan gerekli yaptırımların uygulanmasını talep etti.

Diplomatik Gerginlik

Merih Demiral, Nihat Kahveci'nin rekoruna ortak oldu

Bu gelişmelerin ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Demiral'ın gol sevinci nedeniyle açılan soruşturmanın haksız olduğunu savunarak, Almanya'nın bu konudaki tutumunu eleştirdi.

Olayın Etkileri

Merih Demiral'ın gol sevinci sırasında yaptığı 'bozkurt' işareti, sadece futbol sahalarında değil, diplomatik arenada da büyük yankı uyandırdı. UEFA'nın başlattığı disiplin soruşturması ve Almanya İçişleri Bakanı'nın sert açıklamaları, olayın uluslararası boyutunu gözler önüne serdi.

Merih Demiral: "Türk olmaktan gurur duyuyorum, o yüzden gol sevincini öyle  yaptım" | Çukurova Gazetesi

Arda Güler'den Bir Rekor Daha: Avrupa Şampiyonaları Tarihine Geçti! Arda Güler'den Bir Rekor Daha: Avrupa Şampiyonaları Tarihine Geçti!

Türkiye ve Almanya arasında yaşanan bu diplomatik gerilimin, UEFA'nın alacağı kararlarla daha da derinleşip derinleşmeyeceği merak konusu. Merih Demiral'ın durumu ve UEFA'nın disiplin soruşturmasının sonuçları, futbol dünyası tarafından yakından takip ediliyor.

Demiral'ın bu hareketinin futbol sahalarının ötesine taşarak diplomatik bir kriz haline gelmesi, sporun ve sembollerin uluslararası ilişkiler üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Olayın nasıl sonuçlanacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Muhabir: AYŞE SANCAK