DEMOKRASİYE DARBEDİR

Vakfıkebir Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, son dönemlerde gündeme gelen muhtarlık müessesesinin kaldırılması konusuna tepki gösterdi. Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Birkaç yıl önce bir siyasi parti genel başkanının önerisi üzerine gündeme gelen ve son dönemlerde yine sosyal mecralarda konuşulmaya başlanılan muhtarlıkların kaldırması konusunun gündeme gelmesini dahi son derece yanlış buluyorum. Bunu gündeme getiren siyasi parti büyük zarar görür. Bizi değerli halkımız seçiyor. Zaman içerisinde referandum ile böyle bir karar alınırsa memleketin şartları ve yararına olursa fazlaca sözümüz olmaz. Lakin bu aralar sosyal medyada yapılan paylaşımları yanlış buluyorum. Ülkemizin yanlış politikalar yüzünden ekonomik sıkıntılar çekmesi ve enflasyonun yükselmesi sorunlarını muhtarlıkların kaldırılmasıyla çözmeye çalışmak büyük bir hata olur ve kabul edilemez. Çünkü bizden önce beşli çetelerin af edilen vergileri, siyasilerin üst düzey yöneticilerin genç yaştaki oğullarının mal varlığının araştırılması ve yapılan israf niteliğindeki birçok kamu israfının önlenmesi gündeme getirilmelidir” dedi.

BAKKALLAR ODASI KAYA İLE

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası ile oda bünyesinde faaliyet gösteren Bakkalım A.Ş. ekibi Ortahisar belediye başkanı Ahmet Kaya’yı ziyaret etti. Oda başkanı İsmail Baş, Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman ve oda yönetim kurulu üyeleri Kaya’ya, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Baş, “İlgi ve alakalarından dolayı kendilerine esnafımız ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim” dedi.

KTÜ KÜLTÜR SANATA DOYACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan BKS Haftası, katılımcıları birbirinden özel panel, konser, tiyatro, spor müsabakaları ve söyleşiler ile buluşturacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bu yıl 2’ncsi düzenlenecek olan Bilim, Kültür, Sanat Haftası 2024 (BKS’24) için geri sayım başladı. 18-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan BKS Haftası’nda, birbirinden önemli isimler, KTÜ’de öğrencilerle buluşacak. Çok özel söyleşiler, konserler, tiyatro gösterileri ve birçok spor etkinliği yapılacak. Öğrenci kulüpleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının katılımıyla KTÜ’nün birçok noktasında, gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

TİYATRO ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Muhtar Hayatını Kaybetti Muhtar Hayatını Kaybetti

Akçaabat Belediyesi’nce bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Akçaabat Çocuk Tiyatroları Şenliği, 9-12 Mayıs tarihleri arasında başlıyor. “Tiyatroyla Buluşmayan Çocuk Kalmasın” ilkesinden yola çıkan Akçaabat Belediyesi, her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturmayı hedefliyor.  Konuyla ilgili açıklama yapan  Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Tiyatro denince akla ilk Akçaabat’ımız gelir. Akçaabat’ımızda büyük küçük herkes tiyatroyu sever ve ilgiyle takip eder.

Biz istedik ki tiyatro izlemeyen çocuğumuz kalmasın. Yetişkinler için Erol Günaydın Tiyatro Günleri yaptığımız gibi çocuklarımız için de çocuk tiyatro şenliği yapıyoruz. Çocuk Tiyatro Şenliğimizin bu yıl 4.’sünü düzenleyeceğiz. Minik tiyatro severlerimiz hem eğlenecekler hem de birçok şey öğrenecekler. Çocuk Tiyatro oyunlarımızın tamamı ücretsizdir. Çocuk Tiyatro Şenliğinin bitiminden sonra Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği halinde belirli aralıklarla aynı oyunlar okullarda da sahnelenecek. Şimdiden tüm minik tiyatro severlerimizi ve ailelerini tiyatro şenliğimize davet ediyorum”  dedi.

SÖZ VERDİ GİTTİ

Akçaabat ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Mustafa Çankaya Yıldızlıspor’a ziyarette bulundu. Ziyarette başkan, yönetici ve antrenörden bilgi alan Çankaya elinden gelen her konuda kendilerine yardımcı olacağını belirtti. Ziyaret anısına Mustafa Çankaya’ya kulüp tarafından 61 numaralı forma hediye edildi. Çankaya, seçim çalışmalarında ziyaret ettiği Yıldızlıspor’a tekrar gitmek için söz verdiğini belirterek, seçimden sonra sözünü tuttuğunu dile getirdi.

DOLANDIRICILIK AÇIKLAMASI

Trabzon Ortahisar Belediyesi, B.Y. isimli şahsın, vatandaşları ‘Ortahisar Belediyesi’nde para karşılığı işe yerleştirme vaadiyle’ dolandırdığına dair medyaya yansıyan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için bu tür söylemlere itibar etmemesi gerekmektedir" denildi. Açıklamada, konuya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:    

Dolandiricilik Bilgisayar Internet 1280X720

“Bir internet haber sitesinde yer alan haberde, Trabzon’da ‘B.Y. isimli şahsın, Ortahisar Belediyesi bünyesinde farklı birimlere personel alımı yapıldığını belirterek kendisinin ‘para karşılığı’ vatandaşları işe yerleştirmede aracılık yaptığı yönünde ifadeler yer almaktadır. Konunun, belediyemizi ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır. Haberde adı geçen şahsın Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı tespit edilmiştir. Ülkemizin ve şehrimizin acı gerçeği olan işsizliği istismar ederek vatandaşlarımızı dolandırdığı iddia edilen ve kurumumuzun da adının karıştırıldığı bu olayla ilgili tüm ayrıntılar araştırılmaktadır ve gerekli adli süreçler başlatılmıştır. Konunun takipçisi olacağımız bilinmelidir. Ortahisar Belediyesi personel alım süreçleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu ve diğer sair mevzuat hükümlerine göre yapılmakta ve bu yöndeki ilanlar Belediyemizin kurumsal internet sayfası www.trabzonortahisar.bel.tr adresi üzerinden kamuoyuna duyurulmaktadır. Vatandaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için bu tür söylemlere kesinlikle itibar etmemesi gerekmektedir."

EFSANE CHP’DE

CHP Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz’ı 2 Nolu Yol-İş Sendikası eski başkanların’da İsmet Raşit Erdem ziyaret ederek Ortahisar Belediyesi’nin kazanılmasında Başkan Ahmet Kaya ile omuz omuza vermiş olduğu mücadele için tebrik etti.

ARSİN YOMRA YAN YANA

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı makamında ziyaret eden Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin gerçekleşen ve öngörülen projeleri ile ilgili bilgi aldı, ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Başkan Bıyık ise, ‘halka hizmet için elele vereceğiz sorunlarımızı birlikte çözeceğiz tüm ülkeye örnek olacağız’ dedi.

VALİ ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜNDE

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Çevre şehircilik ve iklim değişikliği il müdürü Uğur Korkmaz’ı ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgi alıp görüş alışverişinde bulundu.

Editör: Birol Sancak