Türkiye’deki 25 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından oluşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, aylık toplantılarını bu kez Trabzon’da gerçekleştirdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin davetiyle şehre gelen Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantı öncesinde Akçaabat’ın incisi olan Ortamahalle’yi ziyaret ederek, bölgenin tarihi dokusunu yakından inceleme fırsatı buldular.

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

ORTAMAHALLE’NİN TARİHİ DOKUSUNA HAYRAN KALDILAR

Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyelerini, Ortamahalle ziyaretlerinde Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim karşıladı. Ziyaretin ilk durağı olan Ortamahalle Müzesi’ni gezen gazeteciler, müze ve çevresi hakkında Başkan Ekim’den detaylı bilgi aldı. Müzenin içini ve bahçesini gezen ekip, daha sonra Arnavut kaldırımlı tarihi dar sokakları dolaşarak Ortamahalle’nin eşsiz atmosferini deneyimledi.

GAZETECİLERDEN TAM NOT

Ortamahalle’nin tarihi ve kültürel zenginliklerine hayran kalan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Akçaabat’ın kültürel mirasını koruma konusundaki çabalarından dolayı Başkan Ekim’e teşekkür etti. Ziyaret sırasında gazeteciler, Ortamahalle’nin tarihi yapılarının korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Gazetecilerin Trabzon’da gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret, bölgenin tanıtımına katkı sağlarken, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması adına önemli bir adım oldu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN