Türkiye’deki 25 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından oluşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzon’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından Trabzon’a davet edilen Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, aylık toplantı öncesinde Akçaabat’ın tarihi incisi Ortamahalle’yi gezdi.

ORTAMAHALLE’DE TARİHİ YOLCULUK

Ortamahalle ziyaretinde Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyelerini, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim karşıladı. Ziyaretin ilk durağı Ortamahalle Müzesi oldu. Müze ve bahçesi hakkında Başkan Ekim’den bilgi alan heyet, ardından Arnavut kaldırımlı dar sokakları gezerek tarihi atmosferi deneyimledi. Gezinin son durağı ise Timurciler Konağı oldu.

“ORTAMAHALLE, TURİZMİN YÜKSELEN YILDIZI”

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız, turizmin yükselen yıldızı haline geliyor. Özellikle Ortamahalle, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuş durumda. Mahallemizdeki tarihi yapıları restore ederek turizme kazandırdık ve bu çalışmalara devam ediyoruz” dedi. Başkan Ekim, mahalleye gelen ziyaretçilerin tarihi dokuyu hissederek geçmişe yolculuk yaptıklarını ve yöresel lezzetleri deneyimleme fırsatı bulduklarını belirtti.

“TARİHİMİZİ GELECEĞE AKTARMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi

Akçaabat’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayan Başkan Ekim, Ortamahalle’nin ülke çapındaki bilinirliğinin her geçen gün arttığını söyledi. Ziyaretçiler arasında yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ekim, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyelerini Ortamahalle’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu anlamlı organizasyonu gerçekleştiren Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük’e teşekkür etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN