Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yerel suç örgütleri, uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarına yönelik düzenledikleri "Narkoçelik-25" operasyonlarında önemli sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Yerlikaya, "Ülkemizi uyuşturucu tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Bu operasyonlar artarak devam edecek," dedi.

Operasyonların detayları:

Meteoroloji'den Son Hava Durumu Raporu: Sıcak Hava Etkisini Sürdürecek Meteoroloji'den Son Hava Durumu Raporu: Sıcak Hava Etkisini Sürdürecek

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde,
İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 765 ekip, 1.910 personel, 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla operasyonlar düzenlendi.
Operasyon düzenlenen iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır.

Bazı illerdeki operasyon sonuçları:

Ağrı: 240 kg eroin, 1 uyuşturucu taciri yakalandı.
Diyarbakır: 1 milyon 720 bin 500 kök kenevir, 310 bin kök skunk, 64 kg kubar esrar.
Malatya: 57,5 kg skunk, 4 sokak satıcısı yakalandı.
İstanbul: 53,5 kg metamfetamin, 73 sokak satıcısı yakalandı.
Hakkâri: 28,5 kg metamfetamin, 1 uyuşturucu taciri yakalandı.
Antalya: 21 kg esrar, 21 kg eroin, 13 kg metamfetamin, 1 uyuşturucu taciri yakalandı.
İzmir: 19 kg skunk, 3 uyuşturucu taciri yakalandı.
Konya: 15 kg skunk, 124 bin 822 uyuşturucu hap, 7 sokak satıcısı yakalandı.
Eskişehir: 40 bin 558 uyuşturucu hap, 2 uyuşturucu taciri yakalandı.
Ankara: 22 bin 828 uyuşturucu hap, 2 uyuşturucu taciri yakalandı.
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polis, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

Kaynak: İHA