Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yerel suç örgütleri, uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarına yönelik düzenledikleri "Narkoçelik-25" operasyonlarında önemli sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Yerlikaya, "Ülkemizi uyuşturucu tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Bu operasyonlar artarak devam edecek," dedi.

Operasyonların detayları:

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde,
İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 765 ekip, 1.910 personel, 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla operasyonlar düzenlendi.
Operasyon düzenlenen iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır.

Bazı illerdeki operasyon sonuçları:

Türk Devinden Gövde Gösterisi: Hedefe Kitleniyor! Türk Devinden Gövde Gösterisi: Hedefe Kitleniyor!

Ağrı: 240 kg eroin, 1 uyuşturucu taciri yakalandı.
Diyarbakır: 1 milyon 720 bin 500 kök kenevir, 310 bin kök skunk, 64 kg kubar esrar.
Malatya: 57,5 kg skunk, 4 sokak satıcısı yakalandı.
İstanbul: 53,5 kg metamfetamin, 73 sokak satıcısı yakalandı.
Hakkâri: 28,5 kg metamfetamin, 1 uyuşturucu taciri yakalandı.
Antalya: 21 kg esrar, 21 kg eroin, 13 kg metamfetamin, 1 uyuşturucu taciri yakalandı.
İzmir: 19 kg skunk, 3 uyuşturucu taciri yakalandı.
Konya: 15 kg skunk, 124 bin 822 uyuşturucu hap, 7 sokak satıcısı yakalandı.
Eskişehir: 40 bin 558 uyuşturucu hap, 2 uyuşturucu taciri yakalandı.
Ankara: 22 bin 828 uyuşturucu hap, 2 uyuşturucu taciri yakalandı.
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polis, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

Kaynak: İHA