Hükümet yetkilileri İsrail’e karşı esip gürlese de gerçekte, işgalciyle olan ilişkiler tüm hızıyla sürüyor. Türkiye, İsrail’e sözde ambargo uygulayacağını ilan etse de bu ambargo petrol sevkiyatını kapsamıyor. İsrail’in ihtiyaç duyduğu petrol, Türkiye topraklarından akmaya devam ediyor ve bu petrol İsrail’in işgal ordusunun ölüm kusmasına yarıyor.


PETROL VE ASKERİ İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR
Azerbaycan’ın SOCAR şirketi İsrail’e petrol satmaya, bu petrol ise Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ile Türkiye üzerinden taşınmaya devam ediyor. Bu sevkiyata, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başında bulunduğu Varlık Fonu’na bağlı BOTAŞ aracılık ediyor. Ayrıca, Malatya’daki Kürecik Üssü, İsrail’e istihbarat sağlıyor ve Türkiye gemileri, İsrail’i korumak için gelen ABD donanmasıyla tatbikatlar gerçekleştiriyor.

Trump'ın E-Postaları Hacklendi! Kampanya Ekibi İran'ı Suçladı Trump'ın E-Postaları Hacklendi! Kampanya Ekibi İran'ı Suçladı


HÜKÜMETE ÇAĞRIMIZ NET: İLİŞKİLERİ KESİN
Hükümetin, hak ve hukukun yanında yer alması için İsrail ile her türlü iş birliğine son vermesi gerekiyor. İşgale, zulme, kana ortak olmamak için emperyalist üsler kapatılmalı, İsrail ile yapılan ticaret amasız, fakatsız durdurulmalı, siyonist barbarlığa hayat veren petrol vanaları kapatılmalıdır.
İktidara çağrımızı yineliyoruz: “Direnişin edebiyatını yapmayı bırakın, eğer yüreğiniz yetiyorsa, yanında yer alın!”

Muhabir: TUNCAY UÇKUN