Bu çok garip. Yedek kulübesindeki bilgisayarımızdan baktığımızda kale çizgisinde eli ile çıkardığını görüyoruz. Tuhaf olduğu için neyin olduğu ve neyin olmadığı ile ilgili kurallar hakkında bir şeyler yapılması gerekiyor. Kuralların ne olduğunu bilmezsek, nasıl futbol oynayabiliriz.


Bazen top ele giriyor ve sonra bir penaltı veriliyor, ancak bazen top ele giriyor ve sonra bir penaltı verilmiyor. Hakemden bunu incelemesini istedim çünkü doğru değildi.


VAR'A KARŞI BİR KAMPANYA VAR”
İskandinavya'da VAR'a karşı bir kampanya var. İsveçliler VAR'ı istemiyor. Norveç'te kurtulmaya çalışıyor. Bunu çok iyi anlıyorum çünkü tutarlılık yok.


Türkler penaltı aldığında pozisyona bakıyorlar ama bizim penaltı istediğimiz pozisyona bakmıyorlar. Bence bu çok tuhaf.
Golcü Orri Óskarsson da, Türkiye'ye karşı son derece sinir bozucu bir mağlubiyet aldıklarını söylerken "Bugün nasıl biz galip gelemedik anlamıyorum" itirafında bulundu.


Bu sefil bir skor. Bence 4-2'lik bir maç değildi. İlk yarının birçok bölümünde daha güçlü olan taraf olduğumuzu gördüm. Skoru 1-0'dan daha fazla ileri götürebileceğimizi düşündüm.


Óskarsson şutunun kale çizgisindeki defans oyuncusu tarafından elle çıkarılmasının VAR'da incelenmemesine tepki gösterdi.
Bence bu sadece... sadece anlamıyorum. Nasıl olur da böyle olur, bu kadar kolay iki penaltı alırlar ama sonra o topu elleriyle çizgiden çıkarırlar ama penaltı verilmez.


Beni deli ediyor. Sadece anlamıyorum. Daha önce iki kez VAR'a gittikten sonra yapmamak inanılmaz.
Sadece anlamıyorum. Tabii ki bu oyunu yüzde yüz değiştirebilecek bir andı. Benim için kesinlikle bir eldi. Bugün nasıl bizim tarafımıza çalınmadığını anlamıyorum.

Denswil’in Durumu Belirsiz: Başakşehir Maçında Sahada Olacak mı? Denswil’in Durumu Belirsiz: Başakşehir Maçında Sahada Olacak mı?


Andri Lucas Gudjohnsen de, Türkiye'ye kaybetmelerinin ardından, "Bu çok sinir bozucu. İnanılmaz derecede sıkı çalıştık ve bugün 4-2 kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmedim" dedi. 2 gol atmalarına rağmen yenilgiye anlam veremedi.
Çoğu zaman iki gol attığınızda oyundan bir şeyler çıkarmak istersiniz ama ne yazık ki bugün bunu alamadık.
İlk yarıda uzun süre yüksek baskı altındaydık, ki bence çok iyi iş çıkardık... ikinci yarıda biraz yorulabilirdik. Yoruldu. Pas serilerini bitiremedik


“SON DERECE SİNİR BOZUCU”
Kaptan Jóhann Berg Guðmundsson da yenilgiden memnun olmayanlar arasında.
Son derece sinir bozucu, 1-0 öne geçtik ama sonra iki penaltı aldılar. Bizim için iyi bir maçtı, iyi savunma yaptık ve şanslar yarattık ama onların yarı sahasına girdiğimizde daha sakin olmamız gerekiyor.


Hakeme de söylediğim gibi, kendisinin gidip bir göz atmasını isterdim. Penaltı aldıklarında VAR'a gitti de neden bizim için gitmedi. Olayı (İzlanda'nın alması gereken penaltı) görmedim ama aleyhinize iki penaltı verilmesi her zaman sinir bozucudur.
Böyle hatalar yapamayız, özellikle de Türkiye gibi sadece cezalandıran bir takıma karşı.


İskandinav ülkelerinde VAR'ın kaldırılması uzun süredir düşünülüyordu... İzlanda-Türkiye maçından sonra İskandinav ülkelerinde bu tartışmaların artması hatta VAR'dan vazgeçilemeye kadar gidecek sürecin başlayacağı iddia ediliyor.
 

Kaynak: FOTOSPOR