Açıklamada, Türkiye Sigorta'nın 1 Ocak - 30 Haziran döneminde toplam prim üretimini geçen yılın aynı dönemine göre %107 artırarak 50 milyar 410 milyon liraya ulaştığı ifade edildi. Bu performansla şirket, sektörde yeni bir rekora imza attı.

Bakanlık kalem kalem açıkladı! Fahiş fiyata geçit yok Bakanlık kalem kalem açıkladı! Fahiş fiyata geçit yok

Taha Çakmak, 2024'ün ilk yarısında etkili saha yönetimi, ihtiyaca uygun ürün ve fiyatlama stratejileriyle başarılı bir performansa imza attıklarını vurgulayarak, ülkemizin stratejik yatırımlarına güvence sağlarken, milletimizin sigorta ürünlerine en kolay şekilde ulaşması için çalıştıklarını söyledi.

Sağlık sigortalarında büyümeye devam ettiklerini belirten Çakmak, yılın ilk yarısında bir önceki döneme göre sağlıkta %237 büyüme kaydederek 3,7 milyar lira prim üretimine ulaştıklarını ifade etti. Yangın, mühendislik, havacılık ve nakliyat poliçeleriyle ülkenin değerlerine ve yatırımlarına güvence sunduklarını da ekledi.

2024'ün ilk yarısında yakaladıkları 50,4 milyar liralık üretim ve büyüme performansını hız kesmeden sürdüreceklerini belirten Çakmak, yılın sonunda hem bireysel hem de ticari segmentteki gelişimlerini sürdüreceklerini ve müşteri odaklı satış ve hizmet ağlarını kullanarak sürdürülebilir karlı büyümeyi devam ettireceklerini vurguladı.

Kaynak: TAKVİM