Milli Takım, gruptaki ilk maçında Galler ile 0-0 berabere kalmış, ikinci maçta İzmir’de İzlanda’yı 3-1 mağlup etmişti. Üçüncü karşılaşmada ise Karadağ'ı 1-0 yenerek puanını 7'ye çıkaran Türkiye, grupta lider durumda bulunuyor. İzlanda, grubun ilk maçında Karadağ'ı 2-0 yenmesine rağmen Türkiye’ye 3-1 mağlup olmuş ve sonrasında Galler ile 2-2 berabere kalarak 4 puanla 3. sırada yer alıyor.
Milli Takımda Eksikler Var

Karadağ maçında sakatlanan Barış Alper Yılmaz ile kart cezalısı Kaan Ayhan, İzlanda karşısında forma giyemeyecek. Şenol Güneş’in öğrencileri, eksiklere rağmen İzlanda deplasmanında tarihi bir galibiyet arayacak. Türkiye, şimdiye kadar deplasmanda oynadığı 7 İzlanda maçında 6 yenilgi alırken, yalnızca 1 beraberlik alabildi.
İki Takımın Rekabeti

Türkiye ile İzlanda bugüne kadar 14 kez karşılaştı. Bu maçların 8’ini İzlanda kazanırken, Türkiye 3 galibiyet aldı ve 3 maç beraberlikle sonuçlandı. Milliler, İzlanda karşısındaki 3 galibiyetini de Türkiye’de oynanan maçlarda elde etti. İzlanda deplasmanında ise şimdiye kadar galibiyet yüzü göremeyen A Milli Takım, bu kötü seriyi sona erdirmek istiyor.
Geçmişte Unutulmaz Karşılaşmalar

İki ülke arasında dikkat çeken karşılaşmalardan biri, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynandı. Türkiye, Reykjavik'te 3-0 yenildikten sonra Konya’daki rövanş maçında Selçuk İnan’ın son dakika golüyle 1-0 galip gelerek turnuvaya katılma hakkı kazanmıştı.
Türkiye, bu akşam oynanacak İzlanda karşılaşmasında liderliğini korumak ve gruptaki avantajını sürdürmek için mücadele edecek. Hem puan tablosundaki konumunu sağlamlaştırmak hem de İzlanda deplasmanında tarihî bir galibiyet elde etmek için yoğun bir çaba gösterecek olan milliler, taraftarların desteğiyle sahada en iyi performansını sergilemek istiyor.

Trabzonspor’da Eleştiriliyordu, Milli Takımda Coştu! Trabzonspor’da Eleştiriliyordu, Milli Takımda Coştu!

MUHTEMEL 11

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Orkun, İrfan Can, Arda, Kenan, Bertuğ

İzlanda: Valdimarsson, Sampsted, Ingason, Gretarsson, Tomasson, Anderson, Gudmundsson, Traustason, Sigurdsson, Oskarsson, Gudjohnsen
 

Muhabir: AYŞE SANCAK