KIBRIS DAVETİ

15 Temmuz’un hemen ardından ise Kıbrıs Türklerinin zafer günü 20 Temmuz kutlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  davet edilerek Kıbrıs  seferine çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı ile gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı ile birlikte döndü. Sayın Genç ziyaret boyunca Kıbrıs’taki hemşerileri ile de sohbet etti.

FINDIK VE İŞÇİLİK FİYATI?

Değerli Okurlar, Karadeniz bölgesinde bir yandan çay hasadı devam ediyor, diğer yandan da fındıkla ilgili olarak son hazırlıklar yapılıyor. Artık Ağustos ayı ile birlikte sahil kesimlerinde fındık toplanmasına başlanacak ve bir hafta sonra da orta kesimler bahçeye inecek.

Peki, Fındık fiyatı ne kadar olacak. TAKA Gazetesi Fındık üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Suat Bayraktar ile sohbet etti. Bayraktar fındığın maliyetinin 165 TL olduğunu söyleyerek, ‘Buna göre Hükümet bir fiyat belirlemeli’ diye konuştu. TAKA Gazetesi olarak fındık fiyatlarının nasıl olacağını takip edeceğiz. Diğer yandan ise Fındık yevmiyeleri var. Çok önemli. Şimdilerde seslendirilen fiyatlar son derece uçuk.  Trabzon Valiliği ve bölge valilikleri bir fiyat açıklamalı ve bunun da takipçisi olmaları gerekli. Bu maliyet ve işçilik fiyatları ile üreticilerin kazanması mümkün değil.

MAGANDALIK BİTMİYOR

Sevgili Okurlar, TAKA Gazetesinde yer alan bir haber yine can sıktı. Yalıncak’ta düğünde pompalı tüfekle sağa sola ateş edenleri haber yaptık. Polisin ve Jandarmanın tüm çalışmasına rağmen bu görüntülerin olması gerçekten üzüntü verici. Her ailenin çocuğuna sahip çıkması ve yeni canların yanmamasını istiyoruz. Bu yönde haberlerimize devam ediyoruz.

AVRUPA MAÇI GELDİ ÇATTI

Değerli Okurlar, Trabzonspor için lig başlıyor. 25 Temmuz akşamı 19.30’da Slovenya temsilcisi ile Avrupa kupası ön elem maçına çıkacağız. 1 Ağustos’ta Trabzon’da rövanşını oynanacak. Ardından ise 9-10-11 Ağustos tarihlerinde ise Trend Yol Türkiye ligi başlayacak. Trabzonspor sağbeki getirdi. Şimdi Onuachu Vegorst tranferlerinden birisi bekleniyor. Trabzonspor bu transferi de yaparsa bileği bükülmez.

Emeklerle Büyüdük Çiftçimizin Yanında Olduk Emeklerle Büyüdük Çiftçimizin Yanında Olduk

HACIOSMANOĞLU DEVRİMİ

Değerli Okurlar Türkiye futbol federasyonu Başkanlığına Trabzonlu ve Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi. Hacıosmanoğlu, ‘Adalet’ diyerek yola çıktı ve sandıkta önemli bir kabul gördü. Kurulları yeniden oluşturacak Hacıosmanoğlu Trabzonspor başkanlığına da böyle sürpriz bir şekilde seçilmişti. Kendisini tebrik ediyoruz, Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Kazanan Türk futbolu olsun.

MUTLU HAFTALAR TAKA

Muhabir: BİROL SANCAK