Kış Saati Uygulaması Sona Erdi
Türkiye, 2016 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kalıcı olarak yaz saati uygulamasına geçti. Bu uygulama, güneş ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla hayata geçirildi. 2024 yılında da Türkiye’de saatler geri alınmayacak.

Saatler Geri Alınacak mı?
2024 yılında Türkiye’de saatler geri alınmayacak. Diğer Avrupa ülkelerinin aksine Türkiye, kış saati uygulamasını kaldırdığı için saat diliminde herhangi bir değişiklik yapmayacak. Kalıcı yaz saati uygulaması, enerji tasarrufu ve gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla devam edecek.

Kış Saati Uygulaması Nedir?
Kış saati uygulaması, gün ışığından sabah saatlerinde daha fazla yararlanmak ve enerji tüketimini azaltmak için saatlerin geri alınmasıyla yapılan bir düzenlemedir. Ancak Türkiye, bu uygulamayı 2016 yılında sona erdirmiştir.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı! Adaylar Heyecanla Sonuçlarını Öğreniyor KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı! Adaylar Heyecanla Sonuçlarını Öğreniyor

Sonuç Olarak
Türkiye, 2024 yılında da yaz saati uygulamasını sürdürecek ve saatler geri alınmayacak. Avrupa ülkeleri kış saatine geçse de Türkiye'de bu uygulama artık yürürlükte değildir.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN