Proje kapsamında gerçekleşen ziyaretler ve protokol anlaşmaları devam ederken, proje resmi kuruluşlar genel koordinatörü Vali Mülkiye Başmüfettişi Osman Kaymak, HEGEM Başkanı Adem Solak ve diğer önemli isimler, Ordu, Rize ve Trabzon valiliklerine ziyaretlerde bulundu. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Ordu Valisi Muammer Erol ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği belirtildi.

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

HEGEM Başkanı Adem Solak, projenin şiddet sorununu toplumdan tamamen çıkarmak için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Çok donanımlı bir ekiple yola çıktık. Bu proje ile birlikte önemli mesafeler kat edip, şiddet meselesinin önlenmesi noktasında dünya çapında örnek bir model olacağımıza inanıyoruz," dedi.

Eylül ayında Rize'de gerçekleştirilmesi planlanan panel ve basın açıklaması ile projenin detayları kamuoyu ile daha geniş bir şekilde paylaşılacak. Bu girişimin, şiddet ve suçla mücadelede yeni bir sayfa açması bekleniyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA