Forbes dergisi tarafından hazırlanan Türkiye'nin en yaşanabilir şehirler listesi birçok kişiyi şaşırttı. İlk sırada yer alan şehrin sürpriz bir tercih olması tartışmalara yol açtı. Liste, şehirlerin ekonomik, sosyal ve çevresel koşulları baz alınarak hazırlandı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler listede yer alırken, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova gibi şehirler de dikkat çekti. Bu sıralama, şehirlerin gelecekteki yaşam kalitesine dair ipuçları sunuyor.

Birçok insan, doğal güzelliklerini koruyan ve sakin yapısıyla bilinen Sinop gibi şehirleri zirvede görmeyi beklerken, ilk sırada yer alan şehrin sürpriz bir tercih olması tartışmaları beraberinde getirdi.

Yeni yılda zamlanacaklar! İşte Türkiye’de satılan en ucuz araçlar Yeni yılda zamlanacaklar! İşte Türkiye’de satılan en ucuz araçlar

Forbes, araştırmada şehirlerin ekonomik, sosyal ve çevresel faktörlerini göz önünde bulundurarak en yaşanabilir şehirler sıralamasını oluşturdu. Bu sonuçların, şehirlerin gelecekteki yaşam kalitesine dair önemli ipuçları sunduğu ifade edildi.

İşte listede yer alan yaşanabilir o şehirler:

İstanbul

Ankara

İzmir

Tekirdağ

Kocaeli

Antalya

Yalova

Kaynak: HABER MERKEZİ