UEFA ve Almanya, Euro-2024 maçlarında Türkiye'yi hesaba katmamıştı. Ancak Türkiye, ilk maçta Gürcistan’ı 2-0 yendikten sonra Çekya’yı da mağlup ederek gruptan çıktı. Grup maçlarında Hollanda’yı 3-2 yenen Avusturya, Türkiye maçının kesin favorisi olarak görülüyordu. Ancak iki isim bu planları bozdu: 

2 gol atan Stoper Merih Demiral ve son saniyelerde yüzyılın kurtarışını yapan Mert Günok. Bu performanslarıyla Türkiye’yi zafere taşıdılar.

Avusturya'nın Gözyaşları

Final oynayacağına kesin gözüyle bakılan Avusturya, kupaya veda edince oyuncuları gözyaşlarını tutamadılar. Türk milli takımı büyük bir sempati göstererek Avusturya takımını sahadan alkışlarla uğurladı ve sonrasında zaferini kutladı. Ancak milli takımla ilgili olarak akıl almaz bir adım atıldı. Alman Dışişleri Bakanı ve UEFA, Merih Demiral’in ikinci golden sonra yaptığı ‘Bozkurt’ işaretini ırkçılık olarak nitelendirmeye kalktı.

Zaferimizi Gölgelemek!

Trabzonspor'da Kongre Heyecanı! Aday Yok, Mevcut Başkan Ertuğrul Doğan Yolda! Trabzonspor'da Kongre Heyecanı! Aday Yok, Mevcut Başkan Ertuğrul Doğan Yolda!

Avrupa’da PKK’nın yaptığı ırkçılığı ve terör faaliyetlerini görmezden gelen ülkeler, milli takımımızı alt edemeyeceklerini anlayınca en etkili oyuncumuzu devre dışı bırakmak için böyle bir yöntem buldular. TFF’nin CAS’a itirazı var, ancak önyargıları kırmak hiç kolay değil. Avusturya zaferinin öcünü Türkiye’den almak isteyen UEFA ve Almanya’ya “En büyük ırkçı sizsiniz hatta babalarınızdır” diyoruz.

Türk milli takımının Euro-2024'teki başarısı, hem sahada hem de saha dışında büyük yankı uyandırdı. Merih Demiral ve Mert Günok'un olağanüstü performansları, bu zaferin unutulmaz anları arasında yer aldı.

Muhabir: BİROL SANCAK