YPG'nin sözde sivil yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce ilan edilen 11 Haziran'daki sözde yerel seçim, Türkiye'nin baskıları sonucu 18 Ağustos'a ertelendi.

Terör örgütü, işgal altındaki bölgelerde Rakka, Deyrizor, Halep, Haseke, El-Cezire, Deyrizor, Rakka, El-Furat, Münbiç, Afrin-El-Şehba ve Tabka bölgelerini kapsayacak sözde seçimle kendine meşruiyet kazanma girişiminde bulunmuştu. Ancak bu plan, Türkiye'nin kararlı tavrı ve bölgedeki tepkiler sonucu ertelendi.

Suriye içerisinden de terör örgütünün planlarına yönelik tepkiler gelmişti. Türkiye'nin kararlı tavrını gören bölgedeki aşiret, kabile ve topluluklar da YPG'nin seçim kararını protesto etti. Türkiye'nin yanı sıra Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) de seçimlere katılmama kararı almıştı.

BİK’ten ziyaretçi trafik şartlarında ‘niteliği’ önceleyen değişiklikler BİK’ten ziyaretçi trafik şartlarında ‘niteliği’ önceleyen değişiklikler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG'nin Suriye'de düzenleyeceği korsan seçime sert tepki göstermiş ve Türkiye'nin, bölücü terör örgütünün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyeceğini vurgulamıştı. Erdoğan, bölgedeki durumu yakından takip ettiklerini ve gerektiğinde harekete geçmekten çekinmeyeceklerini belirtmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ