24 Eylül tarihinde Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın açacağı Eren Bülbül  Parkının içinde  Yiğit Kesler oyun alanı, Hayati Çimen Çocuk Parkı, Mehmet Erpek kütüphanesi ve Nihat Güven Oturma alanlarının da kurdelası kesilecek. Şehir Eren Bülbül ve Muğla’nın değerleri burada yaşatılacak.

ARSİN’DE KARA ANI

Trabzon’un Arsin ilçesinde AK Parti İlçe başkanı Paşa Kozoğlu görevinden istifa ettiği açıklamıştı. Şimdi ilçe başkanlığına kim gelecek? Cuma günü Eyüp Örnek ismi geçti. Ancak, AK partinin ilçedeki meclis üyelerinden edindiğimiz bilgiye göre iki isim arasında karar verilecek. Bunlardan Birisi İl yönetim kurulu Üyesi  Mustafa Kemal Şahin(Bekir hocanın oğlu) diğeri ise  Meclis eski üyelerinden Avukat Hami Aydın. Kararın bugün yarın çıkması bekleniyor.

SADECE KISA BİR ARA

Trabzon’da uluslararası lojistik sektöründe faaliyet gösteren Özer Uluslararası Taşımacılık sahibi Abdullah Özer, hendek terörü olaylarından itibaren sürekli gittiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kahraman asker ve polislere moral oldu. Bölgede, 2018 yılında teslim ettiği ruhsat süreci geçen silahtan dolayı hakkında açılan davadan hüküm giydi ve Nisan ayında buyana Beşikdüzü cezaevinde cezasını çekti. 138 günlük cezasını tamamlayarak tahliye olan Özer’i iş yerinde siyasette yol arkadaşlığı yaptığı yakın dostları DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkaya ile iş insanı Hasan Dilekoğlu ziyaret etti. Özer, “Kısa bir aradan sonra toparlanmaya devam” dedi.

HOCALAR DUYGULANDIRDI

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in doğum günü olan Rabiülevvel ayının 12. Gecesi Mevlid Kandili olarak idrak edildi. Çarşı Camiinde, caminin emekli İmam Hatibi Yusuf Hacıahmetoğlu ile imam hatip Nurettin Bulut, mükemmel bir program organize ettiler. Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuyan Yusuf Hoca ile Nurettin Hoca sesleri ile cami cemaatini duygulandırdılar.

Şehrin İstihdam  Sorunu Ve Belediyeler Şehrin İstihdam  Sorunu Ve Belediyeler

TRABZON’DAN ABU DABİ’YE

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu olarak 1994 yılında göreve başlayan Giorgi Jangiava, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi büyükelçisi olarak atandı. İlk göreve Trabzon’da başlayan Jangiava, kentten ayrılıktan sonra Suudi Arabistan ve İran’da görev yaptıktan sonra bir müddet Gürcistan’ın Türkiye Büyükelçisi olarak görev yaptı. İyi derecede Türkçe’nin yanında 6 dil bilen Jangiava, Trabzon dostu ve iyi bir Trabzonspor taraftarı. Jangiava’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

YILDIRIM’A ÖNEMLİ GÖREV

29 Ekim'de partisinin Tanıtım Toplantısını gerçekleştirecek olan Yavuz Ağıralioğlu parti yapılandırmasını sürdürüyor. Ağıralioğlu parti yapılanması kapsamında Karadeniz Bölgesi Koordinatörü olarak tecrübeli siyasetçi Musa Malik Yıldırım'ı görevlendirdi. Parti kaynakları, Trabzon’da çalışma yapan Ali  Yurtseven ve arkadaşlarının  da çalışmalarına devam edeceği bilgisini verdi.

BAŞKIR’A GEÇMİŞ OLSUN

Trabzonspor’dan yapılan açıklamada "U19 Takımımızın kaleci antrenörü Ahmet Başkır’ın geçirdiği kalp krizi nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Kıymetli hocamıza acil şifalar diliyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz" ifadelerine verildi. Bizler de Spor yazarımız Osman başkır’ın kardeşi Ahmet Başkır’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ELLERİYLE KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Cumartesiyi Pazar bağlayan gece Mevlid kandil gecesini idrak etti. Mehmet Akif  Ersoy camisi yine insanların akın akın geldiği Camilerimizden birisi idi. Mehmet Akif Ersoy camisinin çıkışında ise AK Parti Trabzon Ortahisar ilçe yönetimi ve Gençlik kolları üyelerinin kandil simidi ikramı vardı. Camiden çıkanlara ikramda bulunan Gençler, ardından ilçe başkanları Selahattin Çebi ile birlikte caminin önündeki bahçede masaları ziyaret ederek ikramda bulundular. Bu arada AK Partinin yöneticisi Çetin Çiçek ve  Arsin belediye meclis üyesi iş insanı Yusuf  Haldızoğlu, il ve ilçe gençlik kolları başkanları da Çebiye destek verdiler.

REKTÖR KİM OLACAK?

Artık KTÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da  atama olsun da kim olursa olsun demeye başlamıştır. Çünkü KTÜ rektörünün atanma süreci iyice geçikti. Cumhurbaşkanı Bürokraside atamaları yaptı. Tarsus Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın TUBİTAK Başkanlığı gibi önemli bir göreve geldi. Bir kez daha tebrik ediyoruz. Kulislerde mevcut KTÜ rektör adaylarından birisi atanmaz ise Orhan Aydın’ın KTÜ’ye gelebileceği konuşuluyordu. Ancak artık bu hamle de ortadan kalktı, bekleme sürüyor.

BAŞKAN MUMCU’NUN KANDİL MESAJI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Mevlit Kandili dolayısıyla tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan bu özel günde, İslam âleminin Mevlit Kandili'ni tebrik eden Mumcu, "Ümmetimizin özlemle beklediği ve manevi olarak büyük bir değer taşıyan Mevlit Kandili'ne ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlit Kandili, bizlere sevgiyi, barışı ve kardeşliği pekiştirme fırsatını sunmaktadır. Bu anlamı büyük günde en çok hatırlamamız gereken konu ise zulüm altında olan Gazzeli kardeşlerimiz olmalı. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in (sav) dünyayı teşrif buyurdukları Mevlit Kandili’nin Gazze’deki din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını dilerim. Bu mübarek günde dualarımızın kabul olmasını ve toplumumuzun daha da güçlenmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Mevlit Kandili kutluyorum “ ifadelerini kullandı. Mevlit Kandili'nin toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirdiğini vurgulayan Dr. Sezgin Mumcu, toplumun tüm kesimlerine sağlıklı ve huzurlu bir kandil geçirmelerini diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ