Soylu, Cumhurbaşkanının daveti üzerine AK Parti'ye katılmış, Teşkilat Başkanlığından Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlıklarında görev almış, terörü kazıyan baş aktörlerden biri haline gelmişti. Türkiye Yüzyılı kabinesinde adının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak geçmesi büyük yankı uyandırdı. Son seçimlerde yavaşlayan AK Parti'nin, Cumhurbaşkanının isteğiyle gerçekleşmesi beklenen Soylu hamlesi ile ivme yakalaması ve daha da yukarılara tırmanması bekleniyor.

MÜSİAD Trabzon Şubesi 109. GİK Toplantısına Katıldı MÜSİAD Trabzon Şubesi 109. GİK Toplantısına Katıldı

Öte yandan Kıbrıs'ta bulunan Soylu'nun burada yaptığı "Türkler zorlukla ve olağanüstü şartlarla büyür. Bizim şifremiz ve kodumuz budur." açıklaması, X platformunda büyük ses getirdi ve on binlerce etkileşim aldı.

Soylu'nun siyasi arenadaki bu hamleleri, hem destekçileri hem de rakipleri tarafından dikkatle izleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması durumunda, Türkiye'nin iç ve dış politikalarında önemli değişikliklerin yaşanabileceği öngörülüyor. Soylu'nun bu yeni rolü, AK Parti'nin geleceği ve Türkiye'nin siyasi dengeleri açısından kritik bir dönüm noktası olabilir.

Muhabir: BİROL SANCAK