Türksat 6A'nın yapım ve test aşamalarının tamamlanmasının ardından, 4 Haziran Salı günü Ankara’dan yola çıkarak ABD Florida’da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'na gönderilecek. Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın Türkiye'nin haberleşme uydusu üretebilen ülkeler arasında yer almasını sağlayacağını belirtti.

Türkiye'nin uzaydaki geleceği için büyük önem taşıyan Türksat 6A'nın entegrasyon ve testlerinin tamamlanmasıyla, Temmuz ayı ikinci haftasında SpaceX tesislerinden uzaya gönderilmesi planlanıyor. Böylece Türkiye, kendi uydu kapasitesini artırarak, bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatını da önemli ölçüde artırmış olacak.

Tuva Cihangir Atasever, IvmeRad İle Uzayda Bilimsel Misyonunu Gerçekleştirdi Tuva Cihangir Atasever, IvmeRad İle Uzayda Bilimsel Misyonunu Gerçekleştirdi

TÜRKSAT 6A projesinin, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanındaki en büyük AR-GE projelerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, bu projenin başarıyla tamamlanmasında Türksat, TÜBİTAK Uzay, Aselsan, TUSAŞ ve CTECH gibi yerli sanayi kuruluşlarının önemli rol oynadığını belirtti. Türksat 6A'nın Türkiye'nin haberleşme uydusu üretebilen ülkeler arasına girmesinin, ülkenin uzaydaki geleceği için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA