Rahmet Dolu Regaip Kandili: 2025'te İdrak Edilecek Tarih Belli! Rahmet Dolu Regaip Kandili: 2025'te İdrak Edilecek Tarih Belli!

Çocuklara Bilgiyle Dokunarak Dünyalarına Girmeliyiz
UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Trabzon Temsilciliği tarafından hazırlanan "Mavi Kelebek" Çocuk Dergisi'nin tanıtım toplantısı, Trabzon Zorlu Hotel'de gerçekleştirildi. Derneğin Trabzon Temsilcisi Ahsen Aydın, çocukların sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla derginin yayınlandığını belirterek, "Çocuklarımıza bilgiyle daha farklı dokunarak dünyalarına girmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Çocuk İstismarına Karşı Bilinçlendirme Çalışması
Ahsen Aydın, çocuk istismarının son yıllarda arttığını ve bu konuda bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti. Adalet Bakanlığı verilerine göre, cinsel istismar suçlarının son sekiz yılda iki katına çıktığını belirten Aydın, 2023’te yaklaşık 15 bin dosyanın karara bağlandığını ve bu dosyaların yarısında beraat kararı verildiğini ifade etti. Mavi Kelebek dergisiyle 7-12 yaş grubundaki çocuklara ulaşarak, okuma alışkanlığı kazandırmayı ve bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Bilginin Gücüyle Donanmış Çocuklar Yetiştirmeliyiz"
UCİM Kurucu Genel Başkanı Saadet Özkan, çocukların merak eden, sorgulayan ve bilginin gücüyle donanmış bireyler olarak yetişmesini istediklerini belirtti. Özkan, Trabzon Temsilciliği'nin çıkardığı bu derginin, çocukların gelişiminde ve istismar ile mücadelede önemli bir araç olacağını vurguladı.

Her Yaş İçin Bilinçlendirme Önemli
UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da, her yaş kategorisinde çocuk istismarıyla mücadele için çalışmaların gerekli olduğuna dikkat çekti. Bu tür yayınların, bilinçli bir toplum oluşturulmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Tanıtım toplantısında dergiye katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri verildi ve derginin düzenli aralıklarla yayınlanacağı duyuruldu.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT