Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun sesini yapay zeka ile kopyalayarak dolandırıcılık girişiminde bulunan suçlular, hızlı bir şekilde yakalanarak adaletin önüne çıkarıldı. Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gerekli yaptırımları uyguladık" dedi. İnternet üzerinden Bakan Uraloğlu'nun sesini kopyalayan dolandırıcılar, ilk aramalarının ardından tespit edildi ve gereken önlemler alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Benim adıma yapılan bu tür zararlı girişimlerle mücadele etmekte kararlıyız. Yapay zeka, insan seslerini kolayca kopyalayabiliyor ve bu durum bazı dolandırıcılar için bir fırsat oluşturuyor. Ancak biz bu tür suçluları tespit ederek gerekli yaptırımları uyguluyoruz. Kamuoyunu bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.”

Bakan Uraloğlu'nun uyarısıyla birlikte, kamuoyu daha fazla bilinçlenerek bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli olacak ve benzer suçların önüne geçilebilecektir.

Muhabir: HABER MERKEZİ