Ağustos ayı içerisinde terminal binasının açılacağını söyleyen Uraloğlu, pist uzunluğunun yetersizliğine dikkat çekerek, yeni havalimanı projesinin yatırım programına alındığını açıkladı. "Önümüzdeki sene onu da gündemimize alarak yürütmüş olacağız" dedi.

Trabzon’un Stratejik Önemi ve Kalkınma Yolu Projesi

Bakan Uraloğlu, Trabzon’un tarihi misyonuna ve konumuna dikkat çekerek, Kalkınma Yolu projesinin önemini vurguladı. “Kalkınma Yolu’nu bitirdiğimizde Trabzon üzerinden de Karadeniz’de birkaç noktadan bağlantı yapmış olacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca Trabzon’un kuzey-güney aksında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Büyük Yatırımlar ve Yeni Projeler

Trabzon’a yapılan yatırımlardan bahseden Uraloğlu, Kanuni Bulvarı ve Trabzon Güney Çevreyolu Projesi’nin ilk etabında çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. Heyecanla beklenen Kent İçi Hafif Raylı Sistem Projesi’nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesine alındığını ve projenin başladığını söyledi. "Modern, çevreci, güvenli bir ulaşım sistemini de kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Samsun – Sarp Demiryolu ve Hızlı Tren Projeleri

Bakan Uraloğlu, Kırıkkale – Çorum arası hızlı tren yapım ihalesinin Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirileceğini, Çorum ile Samsun arasının ihalesinin ise yıl sonunda veya gelecek yıl başında yapılacağını duyurdu. Ayrıca, Samsun’dan Sarp’a sahilden demiryolu getirme projesinin de başlatıldığını belirtti.

Mevcut Trabzon Havalimanı ve Yeni Havalimanı Projesi

Trabzon Havalimanı ile ilgili soruları yanıtlayan Uraloğlu, dış hatlar terminal binasının ve CIP binasının tamamlandığını, Ağustos ayında açılacağını belirtti. Mevcut pistin yetersizliğine dikkat çekerek, kuzeye doğru tamamen yeni bir pist ve terminal yapılacağını açıkladı. “Ordu - Giresun ve Rize - Artvin gibi bir havalimanı yapacağız” dedi.

Uluslararası ve Bölgesel Gelişmeler Üzerine Açıklamalar

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Bakan Uraloğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran’da şehit edilmesi ve Türkiye’de gelen tepkiler üzerine de konuştu. İsrail’in bazı ülkelerde Hamas yöneticilerini hedef alacağı açıklamasına Türkiye’nin güçlü bir yanıt verdiğini belirtti. “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın durduğu noktada, güçlü bir duruş sergiliyor. Temennimiz odur ki bu vahşet bir an önce bitsin. İsrail 1967 sınırlarına çekilsin” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BİROL SANCAK