Program ve Rotalar

Bakan Uraloğlu, trenin Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya-İstanbul arasında belirlenen programa göre sefer yapacağını açıkladı. Bu seferler boyunca tren, 2 ay boyunca toplamda 56 bin kilometre yol kat edecek ve yaklaşık 60 bin yolcu taşıyacak. Hızlı tren seti, "Milletin Zaferi" temasıyla tasarlandı ve Ankara Hızlı Tren Garı’ndan 14 Temmuz saat 13:10’da hareket edecek. Tren, 411 yolcu kapasitesiyle hizmet verecek.

Anma ve Minnet

Bakan Uraloğlu, “Milli hafızamıza kazınan 15 Temmuz gecesinde, Hakk’ın rahmetine kavuşan 251 şehidimizi özlemle anıyor ve 2 bin 740 gazimize minnetimizi sunuyoruz. Demokrasi ve Milli Birlik Treni, demokrasi ve milli birlik şuuruyla sadece bir gün değil, her gün ülkece darbe girişimine karşı milletçe verdiğimiz mücadeleyi trenlerimizle yaşatmaya devam ediyoruz” dedi. Ayrıca, trenlerin üzerinde bu kahramanlık destanının nesilden nesile aktarılacağını belirtti.

Birlik ve Bağımsızlık Vurgusu

Bakan Uraloğlu, “Milli irademize, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza karşı açılan bu savaşta, canlarını ortaya koyan 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün önemini yaşatmak ve bu bilinci canlı tutmak için her yıl düzenlenen bu seferlerle, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Çay ve Kahveye Şok Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı! Çay ve Kahveye Şok Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı!

Bu anlamlı proje, 15 Temmuz'un unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Demokrasi ve milli birlik ruhunu yansıtan bu tren, milletimizin yaşadığı zor günleri ve kahramanlık destanını hatırlatacak.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA