Fındık Rekoltesi Tahmin Çalışmaları:

Başkan Hamza Bölük, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ulusal Fındık Konseyi'ne 2024 yılı tahmini fındık rekoltesinin açıklanması görevinin verildiğini belirtti. Bu görevi konsey adına olumlu bulduklarını aktaran Bölük, rekolte tahmin çalışmalarının Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünün belirlediği metodoloji doğrultusunda, geçmişten bu yana belirlenmiş fındık bahçelerinde gerçekleştirilen çotanak sayımlarına dayalı hesaplamalar ve gözlemler sonucunda yapıldığını söyledi.

Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti! Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti!

Rekolte Tahmin Komisyonları:

Bölük, rekolte tahmin çalışmalarında yer alan kurum ve kuruluşlara ait tüm üyelerin, tespit çalışmalarının sonuçlarını imzalayarak 2024 yılı fındık rekoltesini mutabakatla belirlediğini ifade etti.

2024 Fındık Rekoltesi:

Hamza Bölük, ülkemizin en önemli ihraç ürünü olan fındıkta Rekolte Tahmin Komisyonları tarafından ülke genelinde yürütülen çalışmalar sonucunda, 2023 yılında 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024 yılında yüzde 14 artışla 738 bin 931 ton olarak gerçekleşeceğini öngördüklerini belirtti. Bölük, "Üreticilerimize, ülkemize, sektöre bol ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Bu artış, Türkiye'nin fındık üretimindeki başarısını ve sektöre olan katkısını bir kez daha gözler önüne seriyor. 2024 yılı için öngörülen bu yüksek rekolte, üreticiler ve ihracatçılar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: DHA