Sempozyumun açılışında konuşan Prof. Dr. Kenan İnan, Karadeniz tarihi üzerine yapılan çalışmaların uluslararası boyutta daha ileriye taşınmasının hedeflendiğini belirterek, Avrasya Üniversitesi'nin bu konuda büyük destek verdiğini vurguladı.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden Eğitimde Yenilikçi Adım! Erasmus+ Projesi ile Yabancı Dil Eğitimi Geliştiriliyor Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden Eğitimde Yenilikçi Adım! Erasmus+ Projesi ile Yabancı Dil Eğitimi Geliştiriliyor

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise, Karadeniz tarihinin önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmaların tarihin derinliklerine ışık tutacağını ve bölgenin tarihini daha iyi anlamamıza yardımcı olacağını ifade etti.

 Sempozyumda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın "Genişletilmiş Karadeniz Güvenlik Sorunlarına Türkiye ve AB Açısından Yaklaşım" konulu sunumu dikkat çekti. Bağcı, 21. yüzyılın getirdiği değişim ve gelişim sürecine dikkat çekerek, genç neslin karşılaşacağı zorluklara ve değişen dünya dinamiklerine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti 20. Başbakanı Yıldırım Akbulut'un kızı Dr. Gülsüm Akbulut ise, Rusya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere odaklandığı konuşmasında, Rusya'nın enerji kaynaklarına dayalı ekonomisini ve bu alandaki stratejilerini ele aldı. Akbulut, Türkiye'nin Rusya ile olan ticari ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, bu ilişkilerin zaman içinde güçlenerek devam ettiğini belirtti.

Program öncesinde, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, misafirlerine üniversitenin yerleşkelerini gezdirdi ve Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu'nun kaleme aldığı kitabı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Dr. Gülsüm Akbulut'a hediye etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA