Uzundurukan şunları söyledi: “İki maçta da hiçbir şey oynamayan sadece yüreğini ortaya koyan bir Uğurcan ile Rapidli oyuncular arasında geçen bir maçı izledik. İnsanın gücüne giden gerçekten bu. Yönetim her şeyi yapıyor her türlü fedakarlığı yapıyor. Dünyada görülmüş bir şey değil bir takım 10 yeni transfer yapıyor, ligi üçüncü bitiren bir takım 10 transfer yapıyor ve geriye gidiyor. Burada bir gariplik yok mu? Burada iş hocaya yazar.

Bu kadar oyuncu getiriyorsun, ben Lundstram’ı sorguladığımda “Bir tarafta Fred diğer tarafta Torreira varken Trabzonspor neden Lundstram’ı alıyor?” dediğimde Lundstram’ın daha iyi olduğunu söylediler. Bir gariplik var ortada. Yürüyor sadece Trabzonspor bu kadar düz oyuncuları neden alıyor? Trabzonspor ilk maçı kaybetmiş, ikinci maçta gole ihtiyacı var, çift ön libero ile oynuyor. 3 tane savunma ağırlıklı orta saha oyuncusu ile oynadı.

Ozan Tufan’a bakıyorum, Ozan futbolu unutmuş. Nasıl olur ya? İngiltere’den geliyorsun nasıl bu halde olabiliyorsun. Koşmuyorlar, takım geriye gidiyor. Hücum yaparken bir anda pas geliyor geriye kaleciye dönüyorlar. Taraftar haftalardır uyarıyor, ‘Biz bu şekilde futbol istemiyoruz’ diye. Taraftar, savaşan, yürekli, mücadeleci bir takım istiyor. Abdullah Avcı’nın ben burada kesinlikle inat etmeye başladığını düşünüyorum. 20 yıldır tanırım, arkadaşımdır, Trabzonspor şampiyon olacaksa yine Abdullah Avcı ile olur diyen de benim ama Abdullah Avcı, ezberlerinin dışına çıkmıyor.

Bu takımdan bu şekilde oyun çıkmaz. 10 değil 100 transfer yapsan bu takım geriye gider. Bu takıma hücum yapmayı, savaşmayı, ruh kazanmayı öğretmesi lazım birilerinin. Hocanın öğretmesi lazım. Bu kadar silik futbol oynayan bir takım olur mu? İlk 45 dakikada rakip kaleyi bulan şutun yok. Real Madrid’le Barcelona’yla Manchester City ile oynamıyorsun, market değeri senden daha da düşük Rapid Wien ile oynuyorsun. İlk yarıda bakıyorum, Trabzonspor'un gol beklentisi 0.01. Ya böyle bir şey olur mu? Bu nasıl bir Trabzonspor? Trabzonspor, dünyanın en büyük şehir takımı diyoruz. Gerçekten öyle ama bu şekilde oynayamaz.

Şenol Güneş, Trabzonspor’un İskelet Kadrosunu Şekillendiriyor Şenol Güneş, Trabzonspor’un İskelet Kadrosunu Şekillendiriyor

Abdullah Avcı diyor ki, Eylül ayında bu takım iyi olacak. Haftalardır bütün maçlarını izliyorum ve şunu görüyorum: Trabzonspor, ilerisi için hiç umut ışığı vermiyor. Takım geri gidiyor. Takımda hiçbir şey yok, reaksiyon gösteren yok. İkinci golde 4 Trabzonsporlu çizgi halinde savunma yapıyor, bir Rapidli oyuncu gelip aralarından gol atıyor. Bunlar ne yapıyor arkadaş? Bu nasıl futbol? Taraftar, takım bu haldeyken bilet parası verip maçı izlemeye gitmez, azap çekiyor çünkü! Takım bu kadar kötü oynarken 'işte düzelir, ileriye bakalım, Konferans Ligi var' bunu diyemeyiz.”

Kaynak: FOTOMAÇ