Uygun fiyatlı yolculukların simgesi Spirit Airlines, mali kriz nedeniyle 21 Ekim’e kadar finansman arayışında. Pandeminin hava yolu sektörüne olan olumsuz etkileri ve JetBlue ile birleşmenin iptal edilmesi, şirketi bu noktaya getirdi. Acil finansman sağlanamazsa, iflas başvurusu kaçınılmaz olacak. Şirketin tahvil sahipleriyle anlaşarak iflası önlemeye çalışması bekleniyor. Ancak sonuç, belirsizliğini koruyor.

Düşük maliyetli havayolu şirketleri arasında önemli bir yere sahip olan ABD merkezli Spirit Airlines, mali sıkıntılarla boğuşarak iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Şirketin, finansman sağlama süreci için son tarih 21 Ekim olarak belirlendi.

21 EKİM'E KADAR ACİL FİNANSMAN GEREKİYOR

Son yaşanan gelişmeler, Spirit Airlines'ın zorlu bir süreçten geçtiğini ortaya koyuyor. Şirket, JetBlue ile gerçekleşmesi planlanan satışın engellenmesinin ardından finansal krizle başa çıkmaya çalışıyor. Spirit, 21 Ekim tarihine kadar acil olarak finansman sağlamazsa, iflas koruma başvurusu yapmayı değerlendirecek.

ŞİRKET İÇİN ANALİST DEĞERLENDİRMESİ

Uçaklar için yeni karar: Artık bu eşyalar alınmayacak Uçaklar için yeni karar: Artık bu eşyalar alınmayacak

Analistler, Spirit'in tahvil sahipleriyle yeni bir anlaşma yapmasını bekliyor. Raymond James analisti Savanthi Syth, "Spirit'in iflas etmeden alacaklılarıyla yeniden müzakere etmesi gerektiğinden şüpheliyiz" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ