Torul Kalesi Cam Seyir Terası: Yüksekliğiyle Adrenalin, Manzarasıyla Görsel Şölen Torul Kalesi Cam Seyir Terası: Yüksekliğiyle Adrenalin, Manzarasıyla Görsel Şölen

Genç Girişimcilerin Büyük Başarısı

Uzungöllü genç girişimciler tarafından turizm merkezine getirilen 2 ve 15 kişilik balonlar yoğun ilgiyle karşılandı. Kapadokya'da hizmet veren bir şirket tarafından getirilen sıcak hava balonları, yapılan denemelerin ardından uçuşlara başladı. İpe bağlı uçuş gerçekleştiren balonlar yerden 60 metreye kadar yükseltilirken, balon aktivitesinde doğum günü, yıl dönümü ve evlilik teklifi gibi etkinlikler de yapılıyor. Hava ve coğrafi şartlar nedeniyle şu an için serbest uçuş imkanı sağlanamazken, deneme ve hava ölçümleri devam ediyor.

Kapadokya'dan Gelen Balon Pilotu Hanife Özkan İntepe'nin Açıklamaları

Kapadokya'dan gelen balon pilotu Hanife Özkan İntepe, Uzungöl'ün yere bağlı uçuşa daha uygun olduğunu belirterek serbest uçuş için deneme ve ölçümlerin sürdüğünü söyledi. İntepe, “2 balon olarak geldik. Biri 12 kişilik diğeri ise 2 kişilik. Kapadokya'da serbest olarak başladığımız uçuşlara burada yere bağlı uçuş olarak start verdik. İlerleyen zamanlarda serbest uçuş için denemeler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Şu an için bağlı, VIP ve sepet uçuş olarak hizmet vermeye başlayacağız. Yerli ve yabancı misafirlerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Havanın uygun olduğu zamanlarda uçuşlarımız günlük olarak devam ediyor. Sabah ve akşam saatlerinde deneme ve ölçümlerimize devam ediyoruz. Uygun zamanları yakaladığımızda start verip uçuş yapmayı planlıyoruz. Kapadokya tamamen kahverengi, burası tamamen yeşilin birleştiği bir bölge. İnsanların bu deneyimi yaşamasını tavsiye ederim. Kapadokya'da yapılan şeylerin tamamının burada da yapılabileceğini öngörüyorum. Evlilik teklifleri, fotoğraf çekimi gibi etkinlikler burada da yapılabilir.”

Girişimci Yetkin İnan'ın Çocukluk Hayali Gerçek Oldu

Girişimci Yetkin İnan, çocukluk hayali olan sıcak hava balonunu Uzungöl'e getirdiği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Sıcak hava balonu aslında benim çocukluktan hayallerimden birisiydi. Bu fikrimi arkadaşlarımla paylaştım, onların da kafasına yattı. Karadeniz Bölgesi'ne çok farklı bir aktivite getireceğimize herkes çok inandı. Kapadokya'ya giderek orada bir şirketle görüştük ve kendilerini Uzungöl'e davet ettik. Hava şartlarına beraber baktık ve detaylı inceledik. Burada sıcak hava balonu olabileceğini düşündük. Aslında biz insanların ayağına Kapadokya'yı getirdik. 2 tane balon getirdik; biri VIP olarak çift kişilik, diğeri ise büyük balon. Hava şartları nedeniyle serbest uçuş yapamıyoruz ama bağlı uçuşa geçtikten sonra hava koşullarına göre en fazla 60 metreye kadar çıkabiliyoruz. Yerli ve yabancı turistlere makul fiyatlarla hizmet veriyoruz.”

Ahmet Duran: "Uzungöl, Önemli Bir Turizm Destinasyonu"

Ahmet Duran, Uzungöl'ün ülkenin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Havasıyla, doğasıyla çok tercih edilen bir yer. Balon birçok bölgemizde olmayan özel bir etkinlik. Yerli ve yabancı turistler için ülkenin turizmine katkı sağlayabilecek önemli bir proje. Bunun çok fazla tercih edileceğini düşünüyorum.” dedi.

Kaynak: İHA