Önceliğinin Vakfıkebir’de altyapıyı tamamlamak ve en az 50 yıl ilçeyi taşıyacak bir sistemi hayata geçirmek olduğunu söyleyen Koçal daha sonra da üst yapı hizmetlerini yapacaklarını söyledi. 
VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Uzun yıllar Ankara’da bürokrat olarak görev yaptığını söyleyen Koçal, “En son Antalya İller Bankası Müdürü idim. 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde istifa ederek belediye başkanlığına aday oldum. Çok şükür ki halkımızın teveccühü ile belediye başkanlığı seçimini kazanarak göreve başladım. Beni destekleyen desteklemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vakfıkebir’i seviyorum, Vakfıkebir’e hizmet etmek istiyorum. İnşallah güzel hizmetlerde bulunacağız. Trabzon Tanıtım Günleri’ne ilk kez katıldığını hatırlatan Koçal, “Bu da benim için çok anlamlı. Vatandaşlarımızla, hemşehrilerimizle, gurbetçilerimizle bir aradayız, onlarla hasbihal edip bir çok konuda konuşuyor onların görüşlerini alıyoruz. Onlar mutlu biz de mutluyuz. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler olacak” dedi. 


GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ
Vakfıkebir’de gerçekleştirilen devir-teslim töreninde eski Başkan Muhammet Balta’nın belediyenin borcuyla alakalı bir miktarı açıkladığını hatırlatan Koçal şunları söyledi: “Aşağı-yukarı borcumuz o civarda. Devlette süreklilik vardır. Bu borcu biz ödeyeceğiz. Borç olduğu zaman bu borcun karşılığı olması gerekiyor, yani ne yaptık da borcumuz var. Baktığımızda Vakfıkebir’de bir eser yok, bir şey göremiyoruz. İnsanlar bir şeyler bekliyor. Bizim nereden başlayacağımız noktasına gelecek olursak; idari ve teknik yapılanmayı başaramazsak çok anlamlı projeler geliştiremeyiz. Benim şu anda yapmak istediğim ve yapmaya çalıştığım idari ve teknik olarak yıllara sarih bir kadro kurup yani Vakfıkebir’imizin 50 yılını kurtaracak bir kadro oluşturduktan sonra hizmetlere başlayacağız. Zaten halkımızın bizden talepleri belli. Pazaryeri, park bahçeler var. Bunlarla ilgili çalışma ve projelerimiz mevcut. Ancak daha önce de halletmemiz gereken işler var ve biraz o işlere yoğunlaşacağız. Karayolları ve Milli Emlak’la olan bazı problemler var onları çözmemiz lazım. Önümüzdeki hafta inşallah hem Karayolları bölge müdürümüz hem Milli Emlak Daire başkanımızı Trabzon’da ziyaret edeceğiz. Zaten önceki gün İller Bankası Genel Müdürümüz ile genel müdür yardımcılarını ziyaret ettik. Biliyorsunuz ben İller Bankası’nın bir neferiyim, bunu seçim sürecinde zaten anlatmıştık. Onların da bize çok büyük katkıları olacağına inanıyorum, çok büyük destekleri var sağ olsunlar. Biraz sabırlı olursak Allah’ın izniyle güzel hizmetler yapacağız” 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel'e Tebrik Ziyareti İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel'e Tebrik Ziyareti



KOLLARI SIVAYACAĞIZ
Vakfıkebir’e doğal gaz, Karadağ Yolu ile turizm yatırımlarına ilişkin de görüşlerini ifade eden Koçal şunları söyledi: Doğal gaz için şöyle bir düşüncemiz var ki bunu seçim sürecinde de vatandaşımıza anlattık. Vakfıkebir’in altyapısı tamam değil. Arkadaşlarımız bu anlamda bir slogan geliştirmişti, ‘Altyapı tamam, hizmete devam’ dediler ama bizim şehir merkezinde 6 km asbestli boru var, bunu mutlaka değiştirmeliyiz. Muhtelif yerlerde asbestli borular var içme suyu açısından, bunu değiştireceğiz. Öte yandan kanalizasyon ve yağmur suyu ile ilgili de problemlerimiz var. Hala kanalizasyonun bağlı olmadığı site ya da müstakil binalarımız mevcut. Yağmur suyu ile bizim atık su hattımız birlikte çalışıyor. Modern şehirlerde böyle bir şey yok. Ayrı sistem olması gerekiyor. Bazı noktalarda bununla ilgili çalışmalarımız da olacak. Şöyle düşünüyoruz, doğal gazı mutlaka devam ettireceğiz ancak en azından biz doğal gazı yaparken yerin altını kazdığımızda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyunu da halledelim. Böyle bir anlayışım var. Bunu büyükşehir belediye başkanımızla henüz paylaşmadık. Ancak muhtemelen bu hafta olmazsa bir sonraki hafta hem TİSKİ Genel Müdürümüz hem de büyükşehir belediye başkanımızla bu konuları görüşeceğiz. İnşallah eş zamanlı olarak bunları yapabilirsek yani kazdığımız yerde doğal gazı yaparken diğer alt yapı hizmetlerini de yapalım. Kapattığımızda bir daha 50 yıl orayla uğraşmayalım. Benim hedefim bu, böyle yapmayı istiyoruz. Bunu başaracağız. Zaten büyükşehir belediye başkanımızın da TİSKİ genel müdürümüzün de bu konuda bize destek olacaklarını düşünüyoruz. TİSKİ genel müdürümüzle bu konuda mecliste ayak üstü biraz bu konuyu konuştuk. Yardımlarını esirgemeyeceklerini düşünüyorum. Vakfıkebir’e hizmete böyle başlamak gerekiyor, böyle başlayacağız. Altyapıyı tamamladıktan sonra diğer üst yapı ile ilgili düşüncelerimizi herkes biliyor. Allah’ın izniyle hemşehrilerim sabırlı olsunlar. Biz söylediğimiz her şeyi Allah’ın izniyle yapacağız inşallah.”

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN