18.05 gibi tören alanına gelen il valisi Aziz Yıldırım, tören alanında yaklaşık 40 dakika programın başlamasını bekledi. Programın başlaması için AK Parti Milletvekilleri Mustafa Şen, Vehbi Koç ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim beklendi. Devleti kentte temsil eden Vali Yıldırım yani devlet 40 dakika iki milletvekili ve bir ilçe belediye başkanını beklemiş oldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü ile Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Hüseyin Altıntepe, Vali Yıldırım’la sohbet ederek, zamanı değerlendirdi.

TTSO NEREDE?

Balıkçıları uğurlama töreninden konuyu açmışken, kentin en önemli STK’sı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da bahsetmesek olmaz. Fındık, çay gibi önemli bir geçim kaynağı olan balıkçılar 4.5 ay sonra denize açılıyorlar. İlin tüm protokolü törende. TTSO’dan tek temsilci yok. Biz de hayret ettik doğrusu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente geldiği zaman ziyaret ettiği, ilde söz sahibi olan bir STK’nın başkanı, yardımcıları veya bir temsilcisi bu törende neden olmaz?

ELİNE Mİ ATIYOR!

Trabzon Arsinli Fındık üreticilerinden Ergün Şanlı TMO yetkililerine ve Devlet büyüklerine hitaben bir mektup kaleme aldı. TMO’ya çatan Şanlı şunları söyledi:  ‘2023’de fındık satın alma fiyatları resmi olarak 84 liraydı! 2024 yılı fındık satın alma fiyatlarını yetkililer 130 lira ile 132 lira olarak açıkladı! Açıklanan bu fiyat, ÜRETİCİLERİ pek memnun etmedi. Yetkililer, 2024 yılı fındık alım fiyatlarını yukarıda belirttiğim fiyatlar üzerinden açıklamış olsa da gel gör ki, serbest Piyasada RANDIMAN üzerinden kırılan fındığın alım fiyatı ortalama, 100 lira civarındadır. Kabuklu olarak fındık satın alma fiyatı  kilo bazında 90 liradan işlem görmektedir.  ındık fiyatının serbest piyasada bu denli düşmesinin sebebini fındığın böceklenmesine bağlamak yanlıştır! Fındık fiyatının bu denli düşmesinin ana nedeni ÜRETİCİNİN, Tüccarın eline düşürülmesindendir, Geçim sıkıntısı için fındığını erken bir zamanda mecburen elinden çıkaran üretici çok zarar etmektedir. Ayrıca günlük olarak fındık yevmiyelerinin TRABZON ili sınırları içerisinde  bazı yerlerde 1200 ile 1300 lira bazı yerlerde ise 1500 liradan oluşu da ÜRETİCİYİ iyice mağdur etmiştir. 2024 yılı fındık fiyatlarının serbest piyasada yükselişe geçmesi için  TMO. çok acil ve seri şekilde fındık alımı yapmalıdır ve üreticiye  bürokraside  zorluk çıkarmadan üreticinin fındığını almada da UZUN VADELİ GÜN vermemelidir. Serbest piyasada fındık alım fiyatları yerde sürünürken DEVLET YETKİLİLERİ buna bir çözüm acil olarak üretmez ise, FINDIK ÜRETİCİSİ, bu sezon yaşanabilecek acıyı unutmayacaktır ve seçim zamanı geldiğinde de SANDIKTA cezayı kesecektir. O nedenle serbest piyasadaki fındık fiyatına acile DEVLET el atılmalıdır.!! Nokta..’

‘O DÜNYA LİDERİDİR’

AK Partinin Pelitli Seçim İşleri Başkanı Osman Mert, Erdoğan’a hakaret eden  İzmir Milletvekili  Tuncay Özkan’a sert cevap verdi:

‘Bir kendini bilmezin, Milletin hür iradesiyle seçtiği Sayın Cumhurbaşkanımıza pervasızca hakaret etmesini şiddetle kınıyor ve Telin ediyorum. Davası davamız, Kavgasını kavgamız olarak kabul ettiğimiz liderimizin dün olduğu gibi bugünde yarındayız. Son nefesimize kadar yanında olmaya devam edeceğiz.’

HOŞGELDİN BAŞKAN

Çaykara'lı hemşerimiz,  meslektaşımız Gazeteci/Yazar  Manisa KANAL 45 televizyonu imtiyaz sahibi ve Manisa gazeteciler cemiyeti başkanı İsmail Aydın Gazeteci Kenan Aydoğdu'nun hazırlayıp,  sunduğu TAKA Radyosunda Yayınlanan ‘Ne Var, Ne Yok’ programına konuk olarak geldi.  Trabzon Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret eden Aydın’ı TGC'de Cemiyet müdürü Nevzat Yılmaz ile Gazeteci Kenan Aydoğdu karşılayarak sohbet edip görüş  alışverişinde bulundular. Manisa 'da bir Trabzonlu olarak kendisini medyada kabullendirmiş  hemşerimiz Aydın aynı zaman da Sanayici iş insanı olarak da Trabzonluları temsil ediyor.

KANDAZ VE İLBER HOCA

CHP’nin Trabzon Belediye Meclis Üyesi Hasan Kandaz, iş insanı Mustafa Erdem birlikte İstanbul’da idiler. Ekrem İmamoğlu ile görüşen ve hasret giderek Kandaz, 30 Ağustos törenlerinde karşılaştığı ünlü tarihçi İlber Ortaklı ile de sohbet etti.

KARŞIYAKA DERTLİ

TAKA Gazetesi’nde önceki gün çocuk parklarındaki sorunlarla ilgili yazı yayımladık. Kulisimizle alakalı çok sayıda da telefon aldık. Telefonlardan bir tanesi de Karşıyaka Mahallesi’nden geldi. 816 Nolu sokaktaki çocuk parkını mahalleden bir grup genç mesken tuttu. Gece geç saatlere kadar yüksek sesle konuşup çevre halkını isyan ettiren gençler, motosiklet ve abarth tabir edilen egzoslu araçlar ile çevreye rahatsızlık veriyorlar. Mahalle halkı, emniyetten mahalleye bekçi istediler.

Çelik Borçka’ya Dikkat Çekti Çelik Borçka’ya Dikkat Çekti

MASTERCHEF TEPKİSİ

Ulusal bir kanalda yayımlanan ve çok sayıda seyircisi olan ‘MasterChef’ isimli televizyon programının çekimleri Trabzon’un Ortahisar İlçesinde yapıldı. Program iyi niyetli olarak yapılsa da sunumlar Trabzon Mutfağını hiç yansıtmadı. Yemek seçimlerinde Akçaabat Köftesi yoktu. Trabzon’da deniz denince akla gelen ilk balık çeşidi de hamsidir. Hamsinin ikinci planda tutulduğu programda Karadeniz yemek kültürü ile alakası olmayan somon şiş balığı vardı. Akçaabat köftesini bütün Türkiye duydu da bir MasterChef duymadı. Çok ilginç! Somon şişi parlatana kadar hamsi ızgarası ya da buğulaması olamaz mıydı?

Kaynak: HABER MERKEZİ