Vali Aziz Yıldırım; Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde meydana gelen selin etkilediği alanlarda incelemelerde bulundu. 

Aşırı yağışlardan dolayı birçok yerde taşkın yaşandığını ifade eden Vali Yıldırım, devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu vurguladı. 

Vali Aziz Yıldırım’a incelemeleri sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın ve ilgililer eşlik etti. 

Bölgeyi ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yıldırım, diğer çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. 

Arsin Belediyesi'nden Heyelana Karşı Büyük Mücadele Arsin Belediyesi'nden Heyelana Karşı Büyük Mücadele

Son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Aziz Yıldırım, "Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için tüm ekiplerimizle burada yoğun çaba sarf ediyoruz,  üç ilçemizde selden kaynaklı hasar meydana geldi. Özellikle Santa Harabeleri güzergahında selden kaynaklı rüsubat var. Ekiplerimiz sabaha kadar temizlik çalışması yapıyor. Bugün yine çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Bir taraftan da selden kaynaklı hasarın tespiti için teknik ekiplerimiz sahadalar çalışmalarını sürdürüyorlar. Sürmene'de bir vatandaşımızın kaybolduğu yönünde ihbar aldık. Ona da inşallah en kısa zamanda ulaşırız diye ümit ediyoruz.

Karayolları Genel Müdürlüğü, AFAD, jandarma, belediye ekipleri, DSİ ve diğer birimlerimiz her tarafı arıyorlar. Bunun dışında bize herhangi bir kayıp ihbarı gelmedi. 

Yollarımız genel anlamda ulaşıma açık. Mahalle aralarında rüsubattan kaynaklı kapalı yerler var. Onların da açılması için çalışmalar devam ediyor. Devletimiz tüm kurumları ile sahadadır hiç kimse merak etmesin. 

Ayrıca Araklı devlet hastanemizde trafodan kaynaklı elektrik kesintisi yaşanmıştı. Hastanemizde 32 hastamız vardı onları da riske etmemek için çeşitli hastanelere sevk ettik. Hastanemizin temizlenmesi ve elektriğinin verilmesi çalışmaları devam ediyor. 

Son olarak buradan vatandaşlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum.
Yağışların salı gününe kadar süreceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın özellikle dere kenarlarında bulunmamasını rica ediyoruz. Herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için lütfen dikkatli olalım." dedi.

Vali Yıldırım, daha sonra beraberindekilerle Araklı Kaymakamlığında kurulan kriz masasına başkanlık ederek çalışmaları yakından takip etti.

Muhabir: BİROL SANCAK